Carmona retusa bladverlies

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 28/10/2007 - 14:37
johanne

Carmona retusa bladverlies

Ik heb een Carmona Retusa (zo zei de verkoper althans, maar er zat ook een kaartje bij waar de naam Herbae optimae Formae op stond, is dat hetzelfde? zie foto), hij doet het al een 2 maanden goed.
Ik zorg dat de potgrond nooit droog komt te staan, hij staat in een ovale lage pot (zo kocht ik het ook) met een schaal onder, dus het teveel aan water wordt telkens afgevoerd. Ik geef om de 3à4 weken bonsaimeststof in het water (grondwater) en bestuif de bonsai elke dag ook met grondwater. Hij staat voor het venster, maar geen direct zonlicht
Sinds een week begint de bonsai bladeren te verliezen, soms meer dan 10 per dag, maar ik zie toch nieuwe scheuten en nieuwe blaadjes verschijnen. Is dit een normaal verschijnsel of doe ik iets verkeerd?
Bij takken waar geen bladeren meer opstaan, raden jullie mij dan aan om die weg te knippen? En wat met uitlopende scheuten, waar knip je die weg, tot aan de tak of voorbij enkele blaadjes?
dank voor jullie reacties

Carmona retusa bladverlies
ma, 29/10/2007 - 13:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Les deze thread eens:

https://tinyurl.com/y4vnvqjb

In de reacties vind je tips om het verschil tussen Ficusinfo-icon en Carmona te zien én de verzorging ervan (inclusief de bladval)

Het Herbae etc. is een naam van een kweker/handelshuis/o.i.d., zeker geen plantennaam

Onderwerp gesloten