een bonsai water geven

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 17/08/2009 - 18:38
Percheron

een bonsai water geven

Geachte bonsai-liefhebbers,

Ik heb me net een mooie Ulmusinfo-icon Parvifolia gekocht van 9 jaar oud en een 25-tal cm hoog, maar ik heb niks nul ervaring met bonsai, zelfs zeer weinig met gewone planten -ik ben er gewoon verliefd op geworden en dacht dan leren we het wel .

Waar ik het meeste mee inzit is hoeveel en hoe vaak je een dergelijk boompje water dient te geven. Belangrijk detail: ik woon in het Spaanse Valencia en het is hier nu gemiddeld 30 graden de ganse dag.

Kan iemand mij helpen?
Andere tips omtrent de zorg zijn ook altijd welkom...

Alvast heel erg bedankt, namens mij en de Ulmus,

Percheron

ma, 17/08/2009 - 18:56
Onetreehill

Hallo,

Zorg ervoor dat de boom niet de hele dag in de zon staat maar ook een gedeelte van de dag in de schaduw. Water geven is heel belangrijk met zulke temperaturen en zal al naar gelang de standplaats van de boom soms meerdere keren per dag moeten gebeuren. Als er ook nog wat wind bij is zal de potgrond nog sneller uitdrogen dus altijd goed in de gaten blijven houden. Wel er voor zorgen dat het overtollige gietwater goed kan wegstromen door de opening onderin de pot, dit i.v.m. wortelrot. Benevelen is ook prima maar dan alleen uit de zon i.v.m. bladverbranding.
De Ulmusinfo-icon is op dit forum vaak besproken dus je vind vast datgene wat je zoekt omtrent verzorging etc.

OTH

ma, 17/08/2009 - 19:46
Percheron

Bedankt onetreehill!

Ik heb ondertussen al veel info gevonden op het internet, maar niets specifiek over zeer warme plaatsen, dus jouw reactie is alleszins een grote hulp!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag