Ficus benjamina - vreemd bladverlies

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 11/02/2006 - 23:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ficus benjamina - vreemd bladverlies

Ik heb al sinds 7 jaar twee ficusinfo-icon benjamina's.
Een keer per jaar, meestal als de bladeren buiten vallen vallen ze binnen ook. Hier heb ik echter nooit verdere problemen van ondervonden, en ze hebben het altijd uitstekend gedaan.
Ongeveer een maand geleden heb ik ze omgepot. En nu valt mij sinds een dag of twee op dat bijna alle "oude" bladeren rare uitgedroogde plekken krijgen. Deze plekken zijn niet bruin, maar gewoon groen alleen donkerder. Ook vallen ze uit als je er aan komt. Verder valt mij op dat er een bruine, plakkerige vloeistof uitlekt. Op andere plaatsen is deze vloeistof weer heel helder?
Wat nog gekker is; hij krijgt wel gewoon nieuwe blaadjes?!?

Ik heb helemaal niks aan de verzorging veranderd. Ze staan op dezelfde plaats, en krijgen op dezelfde manier water.
Ik las hier ook al eits over luis, maar die kan ik echt niet vinden.

Wat kan dit zijn, en wat kan ik hier aan doen?
Iemand een iedee?!

di, 21/03/2006 - 18:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoi je kunt ook wortelluis hebben het kunnen verschillende dingen zijn zoals schimmel in wat voor een grond heb je hem nu en uit wat voor een grond komt hij mijn ervaring is dat je hem het gewoon in de akadama het beste kunt zetten en wat je denk ik ook moet doen is een schaal water er bij zetten want als je de boom verpot zul je natuurlijk ook wel wortelsnoei toegepast hebben du dat houd in dat de boom zelf te hard moet werken om te verbranden en daarom is het verstandig om een schaal water er bij te zetten dan zul je zien dat hij niet zo snel de bladeren laar vallen

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag