amarilys

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 11/02/2006 - 20:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

amarilys

Ik heb de berichten over het opnieuw bloeien van mijn amarilys allemaal gelezen en ik weet nu wat ik moet doen.
Bedankt en groetjes

za, 18/02/2006 - 00:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

wat je schrijft is toch niet echt duidelijk...
wat ik kan aannemen wat je ondertussen gedaan hebt:
- De plant op een koele plaats gezet, een kelder is ideaal aangezien de temperaturen er daar de juiste zijn
- Je hebt ze er 12 weken laten verblijven (in het donker). ik verwijder de gele/bruine bladeren vanaf ze vanzelf van de knol loskomen.

als het voorgaande achter de rug is kan je je plant bovenhalen. Ik haal ze uit de pot, verwijder het uitgedroogde zand en daarna voorzichtig! de (vele) droge wortels waarna er nog een gezonde hoeveelheid dikke wortels overblijven. (dit is het tweede jaar dat ik 2 oude knollen behandel, spijtig genoeg de kleinste van de twee wilt weeral niet bloeien). Nu in nieuwe grond steken, goed vochtig maken en geen water meer geven to ze goed begint te groeien.

Ik heb de mijn vorig jaar mijns inziens niet ideaal behandeld, graag commentaar op mijn behandelingswijze door anderen :-)
wijze: tem augustus overvloedig water (maand te lang?) daarna minder om midden september volledig te stoppen. midden oktober in de kelder gestopt om ze een drie weken geleden boven te halen. Eerst paniek omdat er alleen blad kwam maar na een week verscheen er een verdikking, enkele dagen geleden verscheen er een tweede, is duidelijk zichtbaar op foto vooraan. Al bij al lijkt het voorlopig een geslaagde behandeling geweest te zijn.

amarilys
Onderwerp gesloten