Ficus met verschrompelde blaadjes, vreemd

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 08/07/2009 - 21:19
pater7b

Ficus met verschrompelde blaadjes, vreemd

Vreemd deze ficusinfo-icon, hij was erg mooi toen ik hem kocht bij een tuincentrum.
Echter na een jaar gaat hij heel vaak zijn blaadjes verschrompelen.
Ze blijven er wel aan zitten en blijven groen.
Dat oude mannetjes verschrompelen van de blaadjes hoort volgens mij niet bij een ficus.
Heb al muziek voor hem aangezet en vriendelijk tegen hem gepraat, speciaal voer voor hem gehaald maar schijnt niet blij te zijn.

Heeft iemand enig idee wat er mis met hem is?

Met vr gr Dirk de Boswachter

Ficus met verschrompelde blaadjes, vreemd
wo, 08/07/2009 - 22:48
TrsH

heeft ie nie te warm gestaan?
mss teveel direct zonlicht?

mss een tijdje in halfschaduw zetten.

wo, 08/07/2009 - 23:35
Onetreehill

Verschrompeld blad ziet er toch wel wat anders uit dan het blad dat we hier zien. Blad dat verschrompeld ziet er na enige tijd ziekelijk en droog uit en valt uiteindelijk af. Dit blad ziet er gezond uit maar is nog iets anders van structuur dan al het oudere blad dat er aan zit. Zou me niet direct zorgen gaan maken hierover maar het gewoon een poosje aanzien of het nieuwe blad nog verandert. Als deze ficusinfo-icon vrij is van ongedierte,de juiste verzorging krijgt v.w.b. bewatering en bemesting en in goede potgrond staat is er niets aan de hand met de plant

OTH

do, 09/07/2009 - 00:23
pater7b

Deze Ficusinfo-icon staat niet direct in het zonlicht, maar wel op een plaats die veel daglicht ontvangt. Ook staat deze erg warm, gemiddelde temp is meestal rond de 24 - 27 graden in het voorjaar, zomer en najaar. In de winter is de temperatuur ongeveer een graad of 22.
Dus moet toch wel lekker knus warm voor hem zijn!

Het plan is om hem van de week over te potten, zou dat slim zijn, of is het net als bij een parkiet die op leeftijd is dat je hem niet moet verplaatsen?

Met vr gr Dirk de Boswachter

Ficus met verschrompelde blaadjes, vreemd
do, 09/07/2009 - 02:42
Onetreehill

Verpotten kan nooit kwaad vooral als een (kamer)plant al heel erg lang in dezelfde grond staat. Wat oude grond wegkrabben en verse potgrond toevoegen. Ik vind deze ficusinfo-icon wel een zgn. doorkijkplant , er zit niet al te veel blad aan en dan ook nog meest aan de uiteinden van de takken. Probeer eens wat takken te snoeien om zodoende deze ficus a.h.w. te dwingen nieuwe uitlopers te maken. Zal het gehele beeld van deze plant zeker ten goede komen.

OTH

za, 11/07/2009 - 20:21
pater7b

Ik heb de Ficusinfo-icon vanmiddag verpot dwz oude aarde eruit en nieuwe erin.
Wat mij wel opviel was dat hij weinig wortels had. Eigenlijk alleen maar net onder de stam, ik kon ruim 5 cm aarde aan de zijkanten zo weg halen zonder dat er wortels in zaten. Ook heb ik aan de meest kale kant alle dode uitlopers weggesnoeid en twee takken waar alleen aaan het uiteinde bladeren aanzaten weg gehaald.
Meer snoeien durfde ik eigenlijk niet, bang dat er niets over bleef. Nu maar afwachten wat hij gaat doen.

Met vr gr Dirk de Boswachter

Onderwerp gesloten