Help mij...

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 03/06/2004 - 22:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Help mij...

Goedenavond Groeninfo-forumgangers,

ik heb een probleem.
Om precies te zijn heb ik 1 week geleden een Bonsai-boompje aangeschaft, maar ik weet zijn naamsoort/ ras niet.
Het is een (nu) +-25 cm hoog boompje met een groen, ovalen en een beetje gekarteld blad.

Nu heb ik hem afgelopen week iets laten opdrogen omdat hij bij de verkoopplaats in water stond en dus helemaal doorweekt was, met gevolg (denk ik) dat ik kleine beestjes, misschien een soort van luis, zo nu en dan uit de grond ter voorschijn kwamen.
Maar nu het ergste, Ik had gelen op dit forum dat ze inderdaad maar 1x in de week een uurtje in een voetenbadje moeten staan om een boompje aan zijn water te voorzien, om gele blaadjes te voorkomen. Nu ik hem een paar dagen geen water heb gegeven, zijn de bladeren ontzettend uitgevallen, elke dag weer een reeks, en ik zie mijn boompje in 1 week gewoon kaler worden.

Misschien moet ik de takjes knippen op een bepaalde manier? Wel / geen water ?
Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

M.v.g. Sytse B.

do, 03/06/2004 - 23:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Uw boompje is waarscheinlijk een Ulmusinfo-icon parvifolia.
De reden waarom hij nu blaadjes verliest heeft waarscheinlijk te maken met het feit dat hij in winkel al veel te droog en daarna veel te nat heeft gestaan, waarbij je nu pas de gevolgen ziet. Ik zou hem gewoon verder de normale zorgbehandeling geven en hem in de schaduw plaatsen tot hij weer nieuwe blaadjes maakt. Hoogst waarscheinlijk zitten er al kleine knopjes klaar onder de blaadjes die afvallen, maar controleer toch ook effe of het wortelgestel nog gezond lijkt.
Succes

Onderwerp gesloten