ilex grenata kimme

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 17/08/2006 - 21:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

ilex grenata kimme

Hallo iedereen van harte welkom op deze forum, ik heb een vraag over mijn vormboom de ilexinfo-icon grenata kimme.hij is ongeveer 165 mtr hoog
en moet volgens de verkoper 17 jaar oud zijn. Ik heb de Ilex vorig jaar al aangeschaft, er werd mij toen uitgelegd dat hij gelijk in de volle grond kon worden overgezet, en in het najaar bemesten met buxer mest.
Wel in het begin groeide de boom uitbundig met vele nieuwe bladeren,
alleen bleven ze wel een tijd geelgroen van kleur. Heb deze vormboom vorig jaar mei maand in mijn tuin geplant, en in dat jaar twee keer gesnoeid, en een keer bemest. Maar dit jaar groeien de bladeren heel traag, en ook deze zijn weer geelgroenig van kleur. En ik heb hem dit jaar nog niet hoeven bijknippen, en het lijkt wel of de vormboom langzaam aftakelt er komen steeds meer dode takjes. De vormboom staat in goede doorlatende grond in een grote plantenbak, maar wel in de volle grond dus, hij staat ongeveer 40 cm boven de normale tuingrond.
Wie weet wat mis is met de boom, en wat ik er nog aan kan doen om hem weer gezond te krijgen.

Mvg. Fred
Locatie Groningen,

vr, 18/08/2006 - 01:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als uw Ilexinfo-icon crenata in de volle zon staat dan kleuren de bladeren vaak lichter. In de halfschaduw heeft ie er minder last van. Waarschijnlijk ligt de oorzaak vooral in de extreme zonperiode die we achter de rug hebben.

Onderwerp gesloten