witte vliegjes op solanum

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 17/08/2006 - 17:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

witte vliegjes op solanum

Hallo,

ik schudde even aan mijn solamun (niet winterharde potplant) en zag toen een flink aantal minuscule witte vliegjes verschijnen. Enig idee wat dit voor beestjes kunnen zijn en of ze kwaad kunnen? De solanum ziet er gewoon (nog) goed uit.

do, 17/08/2006 - 18:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je de plant aanraakt dan vliegen ze op. Ik denk dat het 'Witte vlieg' is. Dat is altijd mijn grote schrik in mijn tomaten.
Eerst zie ik een enkel vliegje en aan de onderkant van de bladeren ook een enkel dingetje, net een eitje, maar het worden er steeds meer tot de bladeren kleverig worden en heel vies. Dan is het gebeurd met de plant.
Het is echter mogelijk om tijdig met luizenspray te spuiten, goed nat, onder en bovenkanten van de bladeren.
Ik vind witte vlieg een van de ergste plagen.
groetjes,
Frans.

Ps. Ik heb gespoten met 'Plantschoon van Ecostyle' tegen luizen en ander zulk spul, maar een paar weken later waren ze er weer.

do, 17/08/2006 - 20:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik had al even gezocht op het net en denk ook dat het witte vlieg is. wel vreemd dat onze tomaten er geen last van hebben. ik heb een hekel aan bestrijdingsmiddel. moet er toch van komen misschien. ik wacht heel even af. misschien zijn het andere beestjes. ze zijn wel een stuk kleiner dan normale vliegen. soort fruitvliegformaat is het.

do, 17/08/2006 - 22:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ookde tomaat behoort bij de familie van de Solanaceaeinfo-icon en ook aardappel Aubergine paprika enz.
jan

Onderwerp gesloten