picea

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 15/03/2011 - 15:47
hdvries

picea

Beste,

Pas kwam ik bij een tentoonstelling een piceainfo-icon mariana bonsai tegen en kwam ik
tot de
conclusie dat ik dit een prachtig soort vind.

Nu is de vraag of een van jullie hier ervaring mee heeft en mij misschien
iets kan vertellen over dit soort.

wo, 16/03/2011 - 13:18
dea

Piceainfo-icon ben ik veel tegengekomen.
ben zelf ook met 2 bezig.

de variatie mariana ken ik echter persoonlijk niet.

wel kan ik zeggen dat een picea over het algemeen wel moeilijker is dan overige naaldbomen (pinusinfo-icon, taxusinfo-icon, juniperusinfo-icon etc)
Een picea vergt erg veel geduld, verdraagt niet teveel werkzaamheden tegelijk (dus niet én snoeien, én oppotten/verpotten, én bedraden allemaal tegelijk)
Ook NIET bladsnoei toedienen, dan laat ie vaak zn naalden vallen.

Succes iig,
laat je het ons verder weten of zien dmv foto's?

ma, 21/03/2011 - 14:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Piceainfo-icon is en blijf een zeer moeilijke soort als het betreft Bonsai. Zijn zeer taaie rakkers, zijn vrij on vergeefs. Snoeien, bedraden is en blijf een hell maar met zeer veel geduld kun je een heel eindje komen. Pas op met water gifte vooral in de winter periodes. Krijg hij te veel zal je grote kans hebben dat hij afsterft in de er op volgende zomer.

Het is geen soort voor iemand die zeg maar net beginnen wil. Picea is en blijft erg een eigenwijs boompjes dat je met zeer veel geduld en wijsheid groot moet krijgen. Werk in gespreide gedeeltes om stres te voorkomen. Geef hem tussen alles wat je doet ook goed de kans om op rust te komen en om te kunnen herstellen.

Ik heb de afgelopen 6 jaar best veel uit geprobeerd met Picea. Vele hebben het niet gered en hebben vroegtijdig de eeuwige jacht velden bereikt. Door schade en schade word je rijk en groeit je kennis. Tot dus ver heb ik er 4 in leven weten te houden. Nogmaals ..... Mooie boompjes enkel veel geduld hebben echt heeeel veel. Je moet ze echt met respect behandelen en liefde. Elke dag er even meet vertellen zou wonderen doen :P LOL

wo, 30/03/2011 - 16:33
hdvries

ik denk dat ik nog even wacht met het aanschaffen van een piceainfo-icon als
beginnende bonsai-ist. Ik ben nu bezig om een juniperusinfo-icon en een acerinfo-icon palmatum
te vormen. Ik kan het dus beter bij de makkelijkere bomen houden zoals
pinusinfo-icon en juniperus als ik het goed begrijp.

wo, 30/03/2011 - 19:14
MeijerN

@Hdvries,
Een verstandige en juiste beslissing! Een Piceainfo-icon kan later altijd nog.

Gr. Nick

vr, 01/04/2011 - 10:26
Yose-ue

Ik denk en weet zeker dat je een goed en verstandige keuze maakt. Veel lezen en kennis opdoen en als je dan echt zeker van je zelf bent kun je nog altijd. Koop om te beginnen een piceainfo-icon voor een paar centen (vaak niet meer dan 3 euriess) en test hier je kennis op uit. Dan zal je zien dat het moeilijk is. Ik kan je zeggen en weet zeker dat je dan zeker gelijk inziet wat de moeilijkheids graad is en euwh .... dit geld voor alle naald achtige soorten hoor. Ze hebben gewoon een moeilijkheid factor die echt zeer hoog ligt. Veel dingen die je wilt uitvoeren moeten in tegen gestelde richting ten opzicht van een loofboom. AFBLIJVEN in de groei periodes en er aan werken in de winter tijden.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag