rupsen op mijn bonsai

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 01/08/2010 - 17:44
Senderss

rupsen op mijn bonsai

Beste, mede bonsai liefhebbers,

In mijn tuin heb ik een 20 tal bonsais staan, op 1 daarvan (pinusinfo-icon sylvestris, den) deed ik zonet de ontdekking dat er rupsen aanwezig zijn..
Het merendeel heb ik handmatig verwijderd, het gaat om een groene rups met een rode kop.. het liefst zou ik deze boom niet sproeien met chemische producten.

Kan iemand mij hier helpen?

Alvast bedankt !

zo, 01/08/2010 - 19:27
Draco

Er bestaat een spuitmiddel met Bacillus thuringiensis, een bacterie die wanneer de rupsen de sporen ervan binnenkrijgen, de darmwerking verlamt. De rups stopt dan met vreten en gaat dood.
Handmatig verwijderen is overigens in dit geval waarschijnlijk net zo effectief met als voordeel, dat je meteen resultaat ziet. Ik verwijder de groene rupsen, die de naalden van onze denneboom aanvreten met een pincet, zodra ik ze bespeur. Deze soort (ik weet niet of dat dezelfde is) is herkenbaar aan de poepjes, waarmee hij zich camoufleert.

zo, 01/08/2010 - 19:44
Senderss

ja idd, mijn bonsai zit vol met die bruine 'poepjes' heb er nu een stuk of 15 rupsen (van klein tot redelijk groot)uitgehaald,en licht bijgesnoeid staat terug clean, opvolgen nu maar.

Bedankt !

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag