soort en onderhoud van een bonsai

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 30/08/2009 - 03:40
jerrywilma

soort en onderhoud van een bonsai

Graag zou ik willen weten wat voor soort bonsai dit is en de verzorging ervan, hij is nu zoals ie op de foto eruit ziet. Veel blad is eraf en ik heb de volgende specifiek aanvullende vragen:

Is dit een in- of outdoor bonsai?
Kan ik hem nu terugsnoeien naar de vorm en alle takjes op de hoofdtakken dus een stuk innemen?

Ik kreeg hem van iemand die zei dat ie er niets aan vond en of ik er wat mee kon doen, aangezien hij bij mij meer bonsaitjes had zien staan.

Ik hoor het graag, ik zie er een potentieel mooie bonsai in voor mijn verzameling.

Met vriendelijke groeten,

Jerry

soort en onderhoud van een bonsai
zo, 30/08/2009 - 15:41
Jacqui-frl

Hallo Jerry,

Op je foto is het wel heel moeilijk te zien wat voor soort het is. Het lijkt mij een Ilexinfo-icon Crenata (Japanse hulst), maar dat weet ik natuurlijk niet zeker. Als het wèl zo is, dan is het een outdoor bonsai. Misschien kun je een uitvergrootte foto van het blad toevoegen.

Groetjes,
Jacqui

zo, 30/08/2009 - 16:38
Onetreehill

Is nog best iets van te maken als een ervaren bonsaist er zich mee bezig houdt. Staat nu in een cascade schaal terwijl het geen cascade is. Heeft zo te zien heel veel achterstallig onderhoud nodig en is zo te zien toch wat verwaarloosd. Om er een cascade van te maken is er veel werk te doen en zie deze boom zoals hij er nu bijstaat ook niet echt geschikt hiervoor.
Beter lijkt het me om enkele takken drastisch te snoeien en er uiteindelijk met het nodige snoei en bedradingswerk een bonsai in opgaande stijl van te maken. In een bijpassende bonsaipot zal deze boom na verloop van tijd als de bladerpartijen voller zijn geworden en de boom op de juiste manier bedraad is, een leuke bonsai kunnen worden. Maar er is nog wel het nodige werk aan te verrichten. Succes ermee!

OTH

zo, 30/08/2009 - 20:03
jerrywilma

Dit zijn de bladeren van dichtbij, alvast bedankt voor alle adviezen en reacties.

Jerry

soort en onderhoud van een bonsai
ma, 31/08/2009 - 02:57
jerrywilma

Ik heb eigenlijk ook dezelfde vragen over het volgende plantje en wat is jullie mening over de wortelpartij die boven de grond zit?

Ik hoor graag soort bonsai, mening en eventuele tips.

Alvast bedankt,

Jerry

soort en onderhoud van een bonsai
ma, 31/08/2009 - 02:59
jerrywilma

hier nog een foto van dichtbij van de wortels boven de grond. Hij staat overigens wel goed vast in zijn bak, dus onder de grond zit ook wortel.

soort en onderhoud van een bonsai
Onderwerp gesloten