ulmus verliest blad

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 22/09/2009 - 19:17
capma

ulmus verliest blad

hallo. ben een tijdje niet op het forum geweest maar ik heb nu toch een vraagje. Ik maak me eigenlijk ongerust over mijn ulmusinfo-icon (bonsai) .Die staat in de tuin en heeft deze zomer heel veel blad gekregen. kreeg ook iedere dag water en werd regelmatig gesnoeid. nu krijgt het boompje redelijk veel gele blaadjes en verliest ze dan en ik vraag me af of dit normaal is voor de tijd ( midden september) of zou er iets mis kunnen zijn. aan de verzorging is niets veranderd. dank op voorhand voor de eventuele raad

di, 22/09/2009 - 20:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

ondertussen toch al 22 september volgens mijn kalender.
en begint de herfst niet op 21 september?
dat is nog altijd het seizoen waar de bomen hun bladeren verliezen.

En zo stilaan gele bladeren krijgen is perfect normaal voor de tijd van het jaar. Per jaar kan dat wel eens wat schelen met enkele weekjes.
Dit jaar zijn er naar mijn mening ook langere droogteperiodes geweest, zeker in de zomer, en daardoor staat het grondwaterpeil ook niet erg hoog. Afhankelijk van grondsoort en locatie kan dat soms al wel eens snel of minder snel bladval veroorzaken.

Het het hier ook voor met een lindekers die al een maand her en der geel blad maakt, en geplant is in november 2008. En dat is hier zuivere leemgrond, bij weinig regenval verhard de bovenste laag hier bijna tot beton.

Onderwerp gesloten