aarde voor cactus en vetplanten

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 19/01/2007 - 14:46
saskiae

aarde voor cactus en vetplanten

Hallo,

ik wil naar het voorjaar toe een flink aantal cactus- en vetplanten van verse aarde voorzien. Ik las al in oudere topics dat de cactusaarde die bij veel winkels wordt aangeboden niet echt voldoet omdat deze te turfrijk zou zijn/te veel water vast houdt. Hetzelfde geldt voor gewone potgrond (dat je ergens mee mengt).

Wat is wel goede aarde om te gebruiken? Ik denk er dan aan om te mengen met +/- 50% grof zand of steentjes (even kijken wat ik kan krijgen).

Is de verhouding aarde/grof spul voor vetplanten hetzelfde als voor cactussen?

groet,
Saskia

vr, 19/01/2007 - 15:18
rwo

Ach, gewoon 50% potgrond mengen met zand en evt wat steentjes erdoor voldoet over het algemeen best goed en ook de standaard cactusaarde gemengd met wat extra zand en steentjes oid voldoet best wel.
gr.
Ruud

vr, 19/01/2007 - 17:04
groenfan

Ik gebruik altijd verpakte cactusgrond voor alle cactussen en vetplanten. Er is wel veel verschil in kwaliteit, sommige merken gebruiken meer fijn wit zand dan andere.

za, 24/02/2007 - 20:00
Alberto

Hello ,
Ik maak steeds een eigen mengeling, daar ik ieder jaar toch enkele planten uit mijn verzamling moet verpotten! Ik heb er zo maar even een beetje meer dan 2000!
Ik neem 2/5 geraniuminfo-icon aarde, meng 1/5 met gewone tuinaarde, 1/5 grof rijnzand, 1/5 lavagruis. Hierbij doe ik dan (op 50 liter) drie goede grepen gedroogde mengeling stalmest met kippemest. Alles moet natuurlijk zeer goed gemengd worden (op het systeem cement mengeling ! ) Op die manier en ik gerust voor 4 à 5 jaar vooralleer terug te moeten verpotten.
Vele van deze planten staan dan in de zomer buiten en dus moet deze samenstelling goed doorlaatbaar zijn om rot te voorkomen. Gebruik in iedergeval NOOIT fijn witzand of van datgeel metsers zand (zavel zeggen ze wel) Dit slaat de grond toe en verginderd de doorsijpeling van water!
Groetjes en veel cactus plezier.
Albert

https://tinyurl.com/y2do552u

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag