Verreisde cactus

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 30/07/2022 - 12:48
Jitzee

Verreisde cactus

Hi allemaal,

Ik heb de andere cactus topics bekeken maar kwam mijn geval niet ergens tegen.

We zijn aan het verhuizen van Nederland naar Portugal en nemen de zomervakantie om rustig die kant op te rijden.

In Nederland was mijn San Pedro cactus erg gelukkig en zag er helemaal gezond uit. Nu heeft hij het wat zwaardere. Hij is aan de onderkant wit geworden en aan de basis zelfs wat bruinig. Ik heb er eerder nooit echt in geknepen, maar vind wat zacht aanvoelen. Zie foto 

Misschien dat hij te droog is geweest. Ik heb hem daarom vorige week even goed in het water gezet, maar dit heeft de situatie niet veranderd. Nu is de grond behoorlijk droog maar ik durf hem niet nog een keer in het water te dompelen omdat hij misschien juist te vochtig is geweest.

Ik zou graag willen dat hij de reis overleefd. Wat zouden jullie doen? Meer water? Nieuwe aarde? Afknippen en met het bovenste stuk op nieuw proberen?

Groetjes vanuit het zonnige Frankrijk!

Verreisde cactus
za, 30/07/2022 - 14:21
GreenConnection

De bruinverkleuring is verkurking van de stam. De insnoering even boven het midden laat zien, dat de plant een tijd te donker heeft gestaan. Het is nu niet de tijd van verpotten, maar doe dat in het voorjaar. Geef de plant royaal water in de zomer, maar niets in de winter. 

za, 30/07/2022 - 14:41
Jitzee

Hi GreenConnection,

Bedankt voor je reactie!

Dus toch extra water! Ik zal hem straks weer eens goed onderdompelen. De "insnoering" boven het midden is nieuwe stuk dat er boven op is gegroeid. Had dit gedeelte gelijk dikker moeten groeien?

za, 30/07/2022 - 17:09
GreenConnection

Ja, dat had even dik als het onderste deel moeten zijn. Lichtgebrek doet de stengel rekken.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag