Verreisde cactus

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 30/07/2022 - 12:48
Jitzee

Verreisde cactus

Hi allemaal,

Ik heb de andere cactus topics bekeken maar kwam mijn geval niet ergens tegen.

We zijn aan het verhuizen van Nederland naar Portugal en nemen de zomervakantie om rustig die kant op te rijden.

In Nederland was mijn San Pedro cactus erg gelukkig en zag er helemaal gezond uit. Nu heeft hij het wat zwaardere. Hij is aan de onderkant wit geworden en aan de basis zelfs wat bruinig. Ik heb er eerder nooit echt in geknepen, maar vind wat zacht aanvoelen. Zie foto 

Misschien dat hij te droog is geweest. Ik heb hem daarom vorige week even goed in het water gezet, maar dit heeft de situatie niet veranderd. Nu is de grond behoorlijk droog maar ik durf hem niet nog een keer in het water te dompelen omdat hij misschien juist te vochtig is geweest.

Ik zou graag willen dat hij de reis overleefd. Wat zouden jullie doen? Meer water? Nieuwe aarde? Afknippen en met het bovenste stuk op nieuw proberen?

Groetjes vanuit het zonnige Frankrijk!

Verreisde cactus
za, 30/07/2022 - 14:21
GreenConnection

De bruinverkleuring is verkurking van de stam. De insnoering even boven het midden laat zien, dat de plant een tijd te donker heeft gestaan. Het is nu niet de tijd van verpotten, maar doe dat in het voorjaar. Geef de plant royaal water in de zomer, maar niets in de winter. 

za, 30/07/2022 - 14:41
Jitzee

Hi GreenConnection,

Bedankt voor je reactie!

Dus toch extra water! Ik zal hem straks weer eens goed onderdompelen. De "insnoering" boven het midden is nieuwe stuk dat er boven op is gegroeid. Had dit gedeelte gelijk dikker moeten groeien?

za, 30/07/2022 - 17:09
GreenConnection

Ja, dat had even dik als het onderste deel moeten zijn. Lichtgebrek doet de stengel rekken.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag