aloe saponaria

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 09/12/2002 - 22:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

aloe saponaria

geachte kenners,

ik heb deze zomer een aloe saponariainfo-icon gekocht en hij deed het uitstekend(groei en bloei). Maar ik heb steeds meer het vermoeden dat de bladeren dunner en minder breed worden (met als gevolg dat ze gaan hangen en sneller afbreken). Groeit deze mooie plant te snel? kan hij wel op mijn warme kamer? hoeveel water moet ik hem geven?

groeten Jeroen

di, 10/12/2002 - 00:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Jeroen,

Ik ken deze specifieke soort niet, maar ik heb wel een vermoeden van je probleem: etiolatie.

Een Aloe in de huiskamer. Ik mag toch hopen dat hij voor een zuidelijk venster staat? Hij moet zoveel mogelijk zon krijgen. Waarschijnlijk krijgt hij ook soms mest voor kamerplanten. Dit bevat veel te veel stikstof! Er bestaat speciale mest voor cactussen en vetplanten, maar die moet je maar enkele keren per jaar gebruiken, en niet elke 2 weken of zo.

Aloe wil een rustperiode, deze is afhankelijk van de soort in de zomer of in de winter. Voor deze soort weet ik het niet, maar in de rust mag hij bijna geen water krijgen (eens per maand of zo een beetje). In het groeiseizoen meer, maar telkens in grote hoeveelheden en telkens de grond goed laten uitdrogen alvorens weer te wateren.

Succes ermee!

Pieter

di, 10/12/2002 - 01:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Jeroen,

Bijkbaar is Aloe saponariainfo-icon een synoniem voor Aloe maculata. Bij mij staat deze plant in de zomer in de serre, veel licht maar geen directe zon. Daar groeit ze verschrikkelijk snel en mooi. In de winter zet ik ze in de garage op de vensterbank, quasi zonder water. In deze omstandigheden doet ze het bij mij goed.

Groetjes,

Pieter

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag