echinocactus

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 09/12/2002 - 23:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

echinocactus

geachte lezers,

ik heb de welbekende echinocactus gekocht. Hij staat al ruim een jaar op mijn kamer. langzamerhand begint hij te rimpelen (zoals je eruit ziet als je een uur in bad heb gelegen) 1 advies was: geef hem meer water(ik geef hem 1 keer per maand water). is dit een goed advies en hoevaak dan?

di, 10/12/2002 - 00:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je je Echinocactus grusonii in een bloemisterij of supermarkt gekocht hebt, staat hij waarschijnlijk in turf. Dit is een van de slechtste substraten denkbaar voor cactussen (behalve vanuit het standpunt van bepaalde kwekerijen dan). Je geeft hem water, maar wordt de volledige wortelbal ook effectief nat? Waarschijnlijk niet! Goede raad: in het voorjaar verplanten in betere grond. Goede grond bestaat uit: 1/3 zeer goed verteerde humus, 1/3 grof zand (0.5mm diameter) en de rest leem uit de tuin. Eventueel nog een deel fijn grind (2 à 3 mm diameter). Daarna: in het voorjaar en gedurende de rest van het groeiseizoen wat meer water. Om de 2 weken zou ik zeggen, afhankelijk van het weer. Maar als je water geeft moet het de moeite zijn! In de woestijn zijn het ook stortbuien. Dan telkens de grond volledig laten uidrogen. Van oktober tot maart geen water als hij bij 5 à 10 °C staat, maar in de huiskamer, zou ik zeggen: een klein beetje om de 3 weken, enkel om verdrogen van de wortels te voorkomen.

Om hem nu tijdelijk op te krikken (je wacht best op de lente om te verplanten), de wortelbal volledig met water laten volzuigen. Dit kan door hem in een schaaltje met water te zetten gedurende enkele uren.

Succes ermee!

Pieter

di, 10/12/2002 - 18:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

jeroen bedankt pieter voor zijn adviezen (echinocactus en saponariainfo-icon ) en zal deze adviezen opvolgen. Verder zal ik u op de hoogte houden van mijn vorderingen en problemen die ik tegenkom bij deze geweldige hobby: het houden van cactussen en vetplanten op een studentenkamer in Arnhem..i love it

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag