Bloedende Cactus

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 20/12/2003 - 15:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bloedende Cactus

Ik heb een cactus geen idee hoe hij heet maar het is er een met grote stekels en armen, zo'n die in tekenfilms wordt gebruikt. Nu is het zo dat hij slap is geworden en hij bloed. Ik heb niet het idee dat hij te weinig of juist te veel water krijgt, maar heb wel het gevoel dat hij op het punt staat om dood te gaan. Heeft iemand enig idee wat ik hier tegen kan doen. Alvast hartelijk bedankt.

za, 20/12/2003 - 22:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Helaas, ik vermoed, dat deze cactus inderdaad stervende is, waarschijnlijk door wortelrot, en dat komt door teveel water geven bij te weinig verdamping, dus waarschijnlijk een koele en/of te donkere plaats. Ik denk niet, dat er nog veel aan te doen is, behalve proberen nog normaal uitziende gedeeltes afsnijden en stekken, maar of dat nog lukt...

ma, 22/12/2003 - 00:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mja, als hij slap is en er kont sap uit, dan is hij waarschijnlijk niet meer stervende, maar zal hij waarschijnlijk al dood zijn.
Zo van dat zwart sap waarschijnlijk?
Kan voorkomen bij een combinatie van kou en nat. Maar kan ook andere oorzaken hebben (tocht bijvoorbeeld). Dit is denk ik de bacteriële rot.
Pieter

Onderwerp gesloten