Bolcactus in hydrokorrels

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 07/01/2023 - 06:58
Jordy1204

Bolcactus in hydrokorrels

Hallo allen!

Ik heb een vraag. Een jaar geleden hebben wij een kleine bolcactus gekocht en in pot gezet. Deze bolcactus had een doorsnee van een CM of 10 en is inmiddels in een jaar flink gegroeid tot een doorsnee van zeker 30cm. Wij hebben de fout gemaakt om hem in de normale potgrond te zetten, maar desondanks heeft hij het hier toch goed op gedaan. 1x per 6 weken flink water en voor de rest niets. Hij is inmiddels te groot geworden voor zijn pot dus heb ik hem gister omgepot.

Ik las op internet dat het slim is om een laag hydrokorrels toe te voegen, dus ik heb dit gedaan. Goede ruime pot met schaal en gaten in de onderkant, 2cm hydrokorrels (relatief dunne laag), cm of 4 speciale cactus potgrond, en vanaf daar begint de kluit.

Nu ben ik verder onderzoek gaan doen en lees ik dus dat het eigenlijk helemaal niet wenselijk is om hydrokorrels te gebruiken bij een cactus. Dit IVM het te lang nat blijven van de grond? Er zitten dus wel gaten in de pot. Om de 4 tot 6 weken geef ik dus overdreven veel water dat heel de kluit kletsnat is, en laat hem daarna een uur uitdruppelen in de tuin. Met de gewone potgrond zonder hydrokorrels ging dat perfect alleen ben ik bang dat die hydrokorrels een fout zijn geweest waardoor mijn cactus binnen de kortste keren dood zal gaan? 

Ik heb geen zin om de cactus weer om te potten want de stekels kwamen zelfs door 3 handschoenen tegelijk heen.

Waar doe ik slim aan? Kan ik het geheel gewoon laten zoals het is, of kan ik toch echt beter die hydrokorrels verwijderen?

Ik hoor graag van jullie

MVG Jordy

za, 07/01/2023 - 10:19
GreenConnection

Het is een hardnekkig fabeltje, dat hydrokorrels water op zouden nemen. Niets is minder waar, ze geleiden slechts water. en zorgen voor zuurstof tussen de grove korrels. Laat ze maar in de kluit zitten!

za, 07/01/2023 - 10:30
Jordy1204

Bedankt voor je reactie, goed om te horen!!

Gr jordy

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag