Cactus hangt slap

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 27/02/2018 - 21:03
DavidPolly

Cactus hangt slap

Hallo allemaal, 

Ik heb al een paar jaar een cactus. Nu zag ik laatst alleen dat 1 van de stengels over de rand van de pot hangt. Hij was niet zacht en had nog kleur. Nu is het net of hij verschrompeld is. Hij is een stuk kleiner en dunner geworden. Ook heeft hij nu een bruine kleur net of hij uitgedroogd is. Wat is verstandig om te doen? Moet ik de stengel eraf halen of kan ik hem beter laten zitten? Kan de rest van de plant nu ook dood gaan? Hierbij ook een foto van de desbetreffende cactus. 

di, 27/02/2018 - 21:14
Inekeprik

Ik zou mij ook niet lekker voelen als ik met mijn voeten in gewone aarde stond, in een pot zonder afwateringsgaten.
Een cactus wil in een terracotta pot, met cactus aarde/perliet 's zomers lekker in de zon, zelfs buiten, 's winters lekker koel, bijna geen water. In het voorjaar weer langzaamaan beginnen,
Dat slappe ding kan eraf gesneden worden met een scherp schoon mes. De bolletjes bovenaan kunnen er ook af,. laten drogen en oppotten . De kleine kan er ook af , drogen en oppotten.

di, 27/02/2018 - 21:16
GreenConnection

De kleine plant kun je beter weghalen. Heeft geen gevolg voor de anderen.

Wel zie ik cactussen direct in een sierpot geplant, zonder afwateringsgaten. Op den duur is dat funest.

di, 27/02/2018 - 21:33
DavidPolly

Bedankt voor jullie reactie. Ik ga dat slappe ding er af halen. Misschien inderdaad na 5 jaar een keer een goede pot voor de plant kopen die die wel verdiend na zo lang te hebben geleefd in een verkeerde pot.

Ik had trouwens gehoord dat je een cactus niet zomaar in de zomer buiten mocht zetten in de zon, omdat de plant aan de lucht vochtigheid en alles van de kamer is gewend en dat het funest kan zijn voor de plant om hem zomaar buiten neer te zetten. Maar dit maakt niet uit begrijp ik? 

di, 27/02/2018 - 22:01
GreenConnection

Als je een binnenplant langzaam laat wennen aan de zon, is er geen probleem. Zet een plant gerust vanaf half mei eerst een paar weken in de (half)schaduw.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag