Cactus identificatie

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 21/11/2017 - 21:20
EXOTIC

Cactus identificatie

Wie o wie kent deze cactus (geslacht en soort)? Ik heb deze gewoon in de supermarkt gekocht en in een mengsel van potgrond met wat steentjes geplant. Stond nogal warm, vlakbij de verwarming en daardoor gaf ik hem om de 2 weken water.

Een paar maanden later merkte ik dat de wortel was afgestorven. Deze was helemaal verdord en heb geen flauw idee hoe ik deze in de winter moet verzorgen (grondmengsel, water, meststoffen, temperatuur in de winterperiode of handige weetjes).

Beestjes zijn er gelukkig niet dus ligt het aan de verzorging..

Alle ervaringen met betrekking tot verzorging zijn erg welkom!!

za, 25/11/2017 - 12:11
GreenConnection

Waarschijnlijk een cristaatvorm van Cereus forbesii. Er zijn er tientallen en moeilijk van een (dwarse) foto te herkennen. Potgrond met steentjes is beter te vervangen door cactusgrond. De scheuten, die van de wortel zijn geraakt wortelen weer gemakkelijk in cactusgrond.

za, 25/11/2017 - 14:20
satomi

Cereus forbesii monstrose 'Ming Thing'. Zie ook: http://tinyurl.com/y2ghk9tk

ma, 27/11/2017 - 10:53
GreenConnection

@EXOTIC: mee eens?

do, 07/12/2017 - 17:30
EXOTIC

Niet helemaal zeker. Volgens mij is het eerder een Cereus sp. WILD Crest

Ik zie bij C. forbessii monstrose "Ming Thing" wat geelbruine stekels of zou het een synoniem zijn?

TIP:

Bij verzorging moet ik even wachten tot het voorjaar om er opnieuw leven in te krijgen. Voorlopig groeit de cactus in stenen en zou deze helemaal geen water in de winter moeten krijgen omdat de cactus erg gevoelig is voor wortelrot.

In het voorjaar verplant ik hem in cactusgrond + steentjes en deze cactus zou ik pas water mogen geven als de grond VOLLEDIG is uitgedroogd, dan rijkelijk gieten maar stilstaand water in de pot vermijden. Ook geen meststoffen tijdens het eerste jaar.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag