cactus in volle grond planten?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 01/06/2005 - 10:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

cactus in volle grond planten?

Ik heb al vaak gezien dat grote (oude) cactussen in volle grond worden gepland in een serre... Wat heeft dit van voordelen (buiten dan het feit dat ge geen mega zware pot meer hebt)? Is het beter voor de plant (of juist slechter) om in volle grond te staan dan in een pot? Of wordt het enkel om praktische reden gedaan?

wo, 01/06/2005 - 11:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je hoeft de plant nooit meer om te potten en de wortels worden nooit en nergens belemmerd in hun groei of evolutie .. resultaat is betere groei .. indien vrij uitgeplant in een tablet moet men om de x jaar toch nog de grond vervangen .. helaas :-)

mvg
Willy

wo, 01/06/2005 - 12:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat bedoel je met een tablet? Ik heb namelijk een grote cactus die ik in een serre zou kunnen planten... We zouden er dan natuurlijk wel voor zorgen dat de grond waarin hij komt een goede cactusgrond is (dus de gewone tuingrond mengen met zand, steentjes,...). Eenmaal hij daarin staat hoef ik hem toch niet meer te verplanten, of wel? Anders kan ik hem evengoed in zijn pot blijven houden...

wo, 01/06/2005 - 13:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hmm er bestaat, wat men noemt, een gewoon "tablet" en een "vollegrond tablet"

Een tablet is eignlijk een grote bak op een "tafel" (op poten dus) waarin men cactussen vrij uitplant ttz zonder pot
De planten kunnen hierin vrijer wortelen gezien de grootte van de bak en de beschikbare (grote) hoeveelheid grond.
Het vollegrond tablet is meestal een "gemetste" bak op de grond waarin men aarde doet maar waar dikwijls geen "bodem" in zit zodat de planten vrij kunnen doorwortelen in de onderliggende aarde ..

mvg
Willy

Onderwerp gesloten