cactus valt om

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 30/06/2005 - 18:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

cactus valt om

Beste mensen,
Ik heb een cactus die nu ca. 30 cm. hoog is en ca. 6 cm. in doorsnede. Het is een rechte cactus (ik weet de naam niet), bovenop bloeit hij soms. Nu valt hij bijna om, ik denk doordat hij gewoon te zwaar wordt. Hij staat nu ergens tegenaan, maar dat is niet handig en lost het probleem natuurlijk niet op. Kan ik de cactus op de een of andere manier snoeien? Of moet ik er een stelling omheen bouwen zodat ie blijft staan? De cactus heeft nog voldoende wortels voor zover ik kan beoordelen en hij ziet er nog gezond uit, alleen hij helt véél erger dan de toren van Pisa :S
Advies is welkom!

do, 30/06/2005 - 20:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

plant hem in een grotere en zwaardere pot,met eventueel een steun stokje erlangs

do, 30/06/2005 - 21:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor uw reactie. Ik had de cactus twee weken geleden al in een grotere en zwaardere pot gezet, het leek goed te gaan maar toen ging hij dus weer omvallen. Het stokje is inderdaad een goed idee.

vr, 01/07/2005 - 13:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als het type cactus dat u beschrijft omvalt dan heeft hij duidelijk een probleem met het wortelgestel .. ttz als zulke plant goed beworteld is moet je 'm gewoon kunnen opheffen en de pot+grond moet er gewoon blijven aan hangen :-)
Welk soort grond gebruik je ? Is die voldoende doorlatend zodat de wortels zich kunnen ontwikkelen ?

mvg
Willy

vr, 01/07/2005 - 14:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Toen ik de cactus ging verpotten, heb ik hem met oude grond (want die bleef inderdaad hangen) in een gedeelte nieuwe grond gezet. Heb het nog even geprobeerd, en de grond blijft er inderdaad aan hangen, maar de cactus lijkt niet erg diep te wortelen. Hij staat in cactusgrond van het tuincentrum. Ik heb er geen verstand van, maar cactusgrond klinkt wel goed en ik vind het zo zonde dat hij om dreigt te vallen als hij nergens tegenaan staat, want het is een mooie cactus en ik heb hem al een jaar of tien. Weet u ook hoe ik dat wortelstelsel kan verbeteren?

vr, 01/07/2005 - 14:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

hmmm .. meestal is het geen goed idee om de "oude" grond ttz de potkluit onveranderd in een nieuwe pot te zetten en grond bij te voegen .. u zal toch de oude grond eens moeten verwijderen om het wortelgestel eens van nabij te bekijken .. en te zien hoe "goed" het in wekelijkheid nog is ..
Cactuspotgrond: helaas wordt onder deze benaming nogal wat rommel verkocht :-) daarmee bedoel ik enkel dat veel van die cactusgrond zoals hij uit de zak komt, eigenlijk ongeschikt is voor cactussen :-)
Voeg bij die cactusgrond 30-40% aquariumsteentjes (of ander steenmateriaal), die zijn makkelijk (voor 1 paar Euro per 5/10 kg of minder) te vinden in winkels die benodigheden voor huisdieren verkopen, in dit nieuwe mengsel de plant oppotten nadat de oude aarde verwijderd werd. Op een warme beschaduwde plaats zetten tot de plant zichtbaar groei herneemt maar niet gieten tot de plant terug goed aanzet. 10 tegen 1 dat hij binnen de kortste tijd weer muurvast in de pot staat :-)
veel success

mvg
Willy

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag