Cactus valt uit elkaar? Wat te doen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 24/05/2018 - 21:53
Hilberste

Cactus valt uit elkaar? Wat te doen

Vandaag kwam ik thuis en trof ik mijn cactus zo aan. Heel vreemd. Deze 2 stukken stonden op het kleine stukje dat nog in de grond staat. Verder ziet hij er volgensmij nog goed uit en ik heb hem nog maar kort. Staat in cactusgrond met een gat in de onderkant. Te veel water krijgt hij niet. 

Een paar vragen op een rijtje:

1. Wat kan hiervan de oorzaak zijn? 

2. Kan ik nog iets hebben aan de afgevallen stukken? Bijvoorbeeld stekken?

3. Welke soort cactus is dit, wat is de naam?

Alvast bedankt

do, 24/05/2018 - 22:22
GreenConnection

Dit is Opuntia microdasys var. albispina, een schijfcactus. Waarom de leden loslieten is onduidelijk. Mogelijk een huisdier? Het is bekend dat de leden van sommige soorten Opuntia gemakkelijk afbreken, wat  overigens een vorm van vermeerdering is. De leden zullen naast de moederplant wortelen en opgroeien.

Dat kun je ook proberen met de afgevallen leden. Planten in een potje met cactusgrond zullen ze spoedig wortelen. Pas op voor de stekels, ze dringen erg gemakkelijk in je huid.

vr, 25/05/2018 - 22:57
Hilberste

Huisdier kan er niet bij komen. Het moet er uit zichzelf vanaf zijn gevallen daarom vond ik het zo vreemd dat ik hem zo aantrof.

Bedankt voor de info! Ik zal ze even laten drogen en daarna oppotten. Dat de stekels gemakkelijk in de huid dringen heb ik inmiddels al uitgevonden dus daar zal ik voor oppassen.

Hoelang zal het ongeveer, over het algemeen, duren voordat ze dan geworteld zijn? Weken, maanden, ? Pas wanneer ze geworteld zijn wat water geven neem ik aan?

vr, 25/05/2018 - 23:09
GreenConnection

Binnen een paar weken zal de stek wortels vormen. Pas water geven als er groei merkbaar is.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag