cactusboek

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 14/03/2007 - 12:39
Fanny

cactusboek

Hallo,

Wie kan mij de titiel van een goed cacrusboek geven?
Ik ben al een tijdje op zoek maar kan eigenlijk niets van mijn gading vinden, en als het dan wat lijkt is het al snel een Engelstalig boek (tenmimste op internet).

b.v.d. Fanny

wo, 14/03/2007 - 14:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

hmmm ... je zal iets specifieker moeten zijn in wat je juist zoekt .. Wil je enkel plaatjes kijken met wat uitleg over de soorten ? of wil je ook nog enige uitleg over cultuur en omstandigheden ? en hoe ingewikkeld mag het zijn ?

mvg
willy

wo, 14/03/2007 - 17:28
Fanny

Nu heb ik hde ge-illustreerde cactus encyclopedie van Rudolf subik en Libor Kunte. Maar ik vind die niet zo overzichtelijk. Ik zoek eigenlijk meer iets waar de families bij elkaar staan met duidelijke foto's en voor beginnelingen duidelijk tekst.
Het boek wat ik heb daar staan de cactussen per streek(per land) in en dat is voor mij dan moeilijk zoeken.

groetjes Fanny

wo, 14/03/2007 - 22:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wel ik denk dat je misschien wel veel plezier zal beleven aan de "geilustreerde cactusencyclopedie" van Rod en Ken Preston-Mafham .. Er is een engelse versie maar ook een nederlandse. Het boek gaat enkel over bolcactussen (geen cereus/toortscactussen) en het bevat een hele hoop afbeeldingen die per geslacht geranschikt staan, er staat ook een korte tekst bij met een naamverklaring .. vrij ideaal om planten te leren herkennen

mvg
willy

Onderwerp gesloten