Crassula ovtava stekken

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 11/02/2016 - 21:11
bert221

Crassula ovtava stekken

Hallo,
Wij willen een miniatuur -boompje geven als alternatief voor suikerbonen voor onze babyborrel. De Crassulainfo-icon ovtava lijkt mij daar zeer geschikt voor. Omdat we er een 60-tal nodig hebben, wil ik ze zelf stekken. Maar hoe moet dit nu: Moet ik 1 blaadje stekken of een takje ? Moet ik het blaadje/takje een tijdje laten rusten na het is af geknipt? En hoelang? Of is dit niet nodig. Mag ik het blaadje/takje rechtstreeks in potgrond zetten, of moet ik deze eerst in water zetten? Indien ik ze eerst in water moet zetten, hoeveel dagen, weken of maanden moet dat voordat ik ze in potgrond kan zetten. Wat is de minimum grote van het potje dat ik moet hebben voor het plantje.
Mvg, Bert

vr, 12/02/2016 - 00:50
GreenConnection

Crassulainfo-icon ovata (!) kun je heel eenvoudig door bladstek vermeerderen. Leg de blaadjes op papier in de vensterbank en er komen na een paar weken vanzelf wortels aan. Daarna oppotten in zandige potgrond in een 9 cm potje. Licht vochtig houden en pas watergeven als de grond droog is. Succes!

vr, 19/02/2016 - 09:48
bert221

Alvast bedankt voor het andwoord. Toch nog enkele vraagjes: Hoelang moet ik 1 blaadje op de vensterbank leggen voor ik het in grond plant? Is tegen juli dit blaadje dan al uit geschoten, of moet ik een takje met verschillende blaadjes nemen (om niet 1 blaadje in potje als resultaat te hebben).
Mvg, Bert

vr, 19/02/2016 - 10:11
GreenConnection

Tijdsduur is niet te voorspellen. Je hebt na beworteling niet 1 blaadje maar een scheutje. Zie foto.

Crassula ovtava stekken
Onderwerp gesloten