Eiuphorbia en Baeucarnea op Seramis

10 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 19/04/2006 - 19:08
Marko

Eiuphorbia en Baeucarnea op Seramis

Ik heb een grote Euphorbiainfo-icon acruensis, 1,60 meter, die ik dringend moest verplanten. Ik dacht hem in februari op Seramis te zetten, maar constateerde weinig of geen wortels, en heb hem toch maar weer op aarde gezet. Nu twee maanden later drogen de toppen uit. Zet ik hem toch beter op Seramis?
Idem dito voor een Beaucarnea recurvata. Met weinig wortels ook met resultaat in Seramis te verplanten ?
Met dank voor snelle tips

wo, 19/04/2006 - 23:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Al een paar jaar staat mn Beaucarnia op Seramis en met succes. Wel even goed de verhouding potgrond/Seramis in de gaten houden! Met een Euphorbiainfo-icon zonder wortels zou ik er (nog) niet aan beginnen.

do, 20/04/2006 - 00:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hmm .. veel cactusliefhebbers (en ik dus ook) gebruiken Seramis enkel om planten te laten bewortelen, als toevoeging aan de "normale" potgrond heb ik daar slechte ervaringen mee. Ook cactussen op zuiver Seramis doen het niet echt goed ..

FWIW
Willy

do, 20/04/2006 - 01:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Al mijn planten staan op Seramis en doen het uitstekend! Zelfs cactussen!

do, 20/04/2006 - 12:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Interessant ! .. Kun je even je werkmethode toelichten ? en welke soorten planten je kweekt ?
Na een 3 tal maanden beginnen de paar soorten (zuid amerikanen aka Chilenen & Parodia sensu strictu) die ik uitgeprobeerd heb steeds op de sukkkel te geraken .. gebruik je de speciale Seramis meststoffen ?(PS idem ditto met m'n orchideen = Phalaenopsis)

mvg
Willy

do, 20/04/2006 - 13:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wel Willy, ik heb ook geprobeerd om phaleonopsis op Seramis te houden, doch zonder succes
Echter een parodia met halsrot heb ik na een chirurgische ingreep(lees onthoofding) op zuiver seramis gezet en die begint nu toch aanstalten te maken tot knopvorming (nog steeds op de Seramis)
Verder durf ik reeds gebruikte korrels mengen onder mijn cactussubstraat, en ik kan niet zeggen dat ik daar tot hiertoe ongelukjes mee heb gehad.
Beginnersgeluk zeker :-))
Dit zonder gebruik van speciale Seramis meststof.Ik wist niet eens dat dit bestond haha

do, 20/04/2006 - 21:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

De werkmethode bij Seramis volg ik zoals voorgeschreven: 1/3 potgrond- 2/3 Seramis. Verder is het belangrijk, de eerste weken na het opplanten, de vochtvoorraad goed in de gaten te houden. Het blijkt dat de 'verse'Seramis nogal wat water ontrekt aan de kluit van de plant, dus opgepast! Ik heb diverse palmen met onderbeplanting van Rhipsalis op Seramis staan. Daarnaast nog div. Dracaena's, Sparmannia, Ficusinfo-icon, Hoya's, Euphorbiainfo-icon's, Spathiphyllum en Cissus. Twee maal per jaar krijgen ze Seramis voeding. Mijn ervaring met Seramis is erg goed. Ik gebruik het al 5 jaar. We hebben eens een test gedaan met 3 dezelfde planten op Seramis, op hydrokorrels en gewoon in potgrond. De plant op Seramis sloeg het snelste aan en groeide het mooiste uit. Die test werd gedaan met Phormium op een plek in de volle zon.
De planten in Seramis krijgen 1 x per maand water.

do, 20/04/2006 - 22:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik ken Seramis van toen het nog enkel in Duitsland te verkrijgen was .. :-) dus heb ik al heel wat experimenten gedaan. Kun je mij verwijzen naar dat voorschrift voor wat betreft dat mengsel 1/3-2/3 ? Ik ben dat nog nooit tegengekomen ?
Welke cactussen heb je op dit mengsel groeien ?
Ik heb ong 2 maand terug een peperomia die in een mengsel 50/50 perliet/potgrond stond omgepot in een 50/50 mengsel potgrond/seramis .. 't is huilen met de pet op .. slaat absoluut niet aan, plantjes vallen terug en staan te verkommeren .. Ik had dendrobium in zuivere Seramis staan (zoals aangegeven op de website) ;. werkt helemaal niet, plant staat vertraagd te sterven ...
Voor het bewortelen van cactusstekken daarentegen is het gewoon een wondermiddel ..

mvg
Willy

do, 27/04/2006 - 10:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Die verhouding 1/3kluit, 1/3 Seramis heb ik uit de tipgids die in een tuincentrum bij de Seramisproducten lag. Het geeft richtlijnen voor de werkwijze met Seramis. Verder staan er wat tips in met betrekking tot oa. orchideeen, kuiplanten en cactussen op Seramis.
Groet!

do, 27/04/2006 - 17:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

OK dank voor de info ..

mvg
Willy

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag