Euphorbia afsnijden

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 20/04/2006 - 12:36
frevanhout

Euphorbia afsnijden

Hi, hier ben ik weer.

momenteel heb ik reeds een 6 tal grote en kleine takken met een vlijmscherp ontsmet mes afgesneden en de melk heeft uitvoerig gevloeid. na afsnijden heb ik de takken onder lopend water gehouden zodat het bloeden stopte. na verschillende minuten heb ik vervolgens nog eens een erg dunne pel afgesneden met een onrsmet mes en heb vervolgens de tak weeral onder lopend water gehouden en daarna verschillende minuten in een bakje met water. hierna is het bloeden gestopt. ik heb met een keukenappier de erg weinig resterende druppeltjes melk (na verschillende minuten wachten van de plant afgedept)
in deze fase bloedde de plant in feite niet meer.
heb de stekken eergisteren te drogen gelegd vr +/- 1,5 maand en na een dag drogen zagen de afgesneden vlakken er als volgt uit (zie foto)

is dit een geruststellende foto?

thanx vr e reply

bye

Euphorbia afsnijden
do, 20/04/2006 - 12:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik ken niets van Euphorbiainfo-icon maar dat ziet er mij een keurig gedroogd snijvlak uit, klaar om te bewortelen .. misschien weten anderen meer ..

mvg
Willy

do, 20/04/2006 - 14:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb dezelfde bewerking gedaan met een Euph.Trigona, en heb die erna (na toch minstens twee weken!) opgepot op zuiver seramis, en daar doet ie het voorlopig toch heel goed.
Succes

do, 20/04/2006 - 17:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo

ziet er bijzonder goed uit! puik werk! hopelijk raken de stekken snel en goed beworteld (en komt er daarmee een einde aan de nachtmerrie die je met je plant hebt moeten doorstaan ;) )

succes ermee
groeten
ben

vr, 28/04/2006 - 19:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

dat ziet er inderdaad zeer goed uit!
veel geluk ermee
mvg, Angus

Onderwerp gesloten