Euphorbia trigona nog te redden?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 05/02/2017 - 12:39
southwind

Euphorbia trigona nog te redden?

Sinds een aantal weken is mijn meer dan 20 jaar pude Euphorbiainfo-icon ziek. Er is een soort rot onderin opgetreden. De eerste stengels die ik ziek zag werden heb ik afgesneden, een week laten drogen en dan weer verpot. Maar ook die zijn weer ziek, zie kleine plant. Aan de oude plant is er weer een stengel die zacht is onderaan en zeker doodgaat als ik niks doe. Valt deze Euphorbia nog te redden en zo ja wat moet ik doen? Alvast bedankt.

Euphorbia trigona nog te redden?
zo, 05/02/2017 - 12:40
southwind

Kleine verpotte plant.

Euphorbia trigona nog te redden?
zo, 05/02/2017 - 15:38
RdB

De moederplant is aan het rotten door naar ik aanneem teveel water. Het is winter dus de plant had helemaal (of vrijwel geen) water mogen hebben. Snij een paar stukken af, laat die tot ergens in maart rustig op de vensterbank drogen, en plant ze dan op. Nu heeft het allemaal bar weinig zin.
Wat de moeder betreft: verwijder elke rotte scheut, geef geen water meer tot half maart en blijf hopen. Al geen ik je weinig kans, helemaal dood is hij nog niet.
Ruud

zo, 05/02/2017 - 18:29
Batdah

Bij welke temperatuur staat deze plant? Ik geef je weinig hoop ik had hetzelfde met een Euphorbiainfo-icon, zelfs stekken lukte niet meer die gingen ook meteen rotten.

Onderwerp gesloten