euphorbia trigona worteld niet goed

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 09/08/2007 - 02:02
mooszy

euphorbia trigona worteld niet goed

hallo

ik heb voor een een half jaar terug een grote euphorbiainfo-icon trigona gekregen (1.80 hoog) die in een hele kleine pot stond. de pot was zo klein dat de plant zonder ondersteuning omviel. ik heb toen de euphorbie verpot in een grote pot met cactusaarde. maar nu ( na ca. 6 maander) heeft de plant nog niet genoeg geworteld om zonder de bamboe steunstokken te bijven staan, hij wil niet goed "vastgroeien"in de pot en aarde. ik ben op zoek naar een oplossing om de wortelgroei te bevorderen en wil graag weten of het normaal is dat het zo lang duurt.

ik hoop dat iemand me hiermee kan helpen! alvast bedankt voor jullie reacties

euphorbia trigona worteld niet goed
do, 09/08/2007 - 11:01
micraracer

Beste Mooszy volgens mij kan er nog een heleboel aarde bij in de pot vul die maar eens helemaal dan komt hij al vaster te staan.Veel geluk ermee.

Gr Mart.

do, 09/08/2007 - 12:58
mooszy

is het geen probleem dat er dan een deel van de plant omder de aarde verwijnt?

do, 09/08/2007 - 19:05
Lodewijkp

Nee dat is geen probleem , cactussen kunnen daar juist erg goed tegen als je het maar droog doet, 1/3 onder zand kan geen kwaad ik heb ook een grote opuntia en die graaf ik ook heel diep onder , niet omdat ie anders te groot is maar ook omdat hij dan blijft staan. een week of 1 na de ingraving kan je hem wel weer een beetje water geven.

je kan ook gewoon een laag(je) stenen eropt gooien , staat hij ook steviger maar is hij ook moeilijker te verplaatsen.

Veel cactussen en succelenten hebben korte brede wortels dus je kan ze gewoon diep planten.

wat je ook kan doen is hem uit de zon zetten , zorgen dat hij geen zon krijgt en zodat hij meer uit de grond haalt endus grotere wortels ontwikkelt, maar het beste is hem gewoon diep ingraven.

wees nooit bang om een cactus heel diep in te graven , een kennis van mij graaft hem 2/3 of 50/50 ( speciale aarde en wit zand ) in zodat hij wat minder hoog is maar ook beter beschermt is tegen kou en vocht , je kan altijd nog zand eruit halen als het moet

Als je hem dieper ingraaft zal hij ook meer wortels ontwikkelen.

+ in de zomermaand als hij veel in de zon staat gewoon meer watergeven of vaker, veel cactussen kunnen effectief water omzetten in biomassa bijv opuntia's dat is ook het geheim van snelle groei in warme perioden.

en geef hem geen extra kalk of andere mineralen etc , cactuspotgrond is goed.

Mest in het voorjaar gewoon 1 keer per 3 weken of maand dit is afhankelijk van de hoeveelheid zon uren
Mest in de bloeitijd gewoon om de twee weken
winter niks geven en minder water.
je hebt verscheiden mest merken en soorten maar bij mijn cactussen en bewaterings tijden past de cactus mest van pokon het beste , ik heb er ook veel resultaten mee behaalt.

denk er wel aan dat als je hem diep ingraaft dat je niet zo water met mest op de potgrond gooit , vermijd contact tussen bladgroen en mest , graaf zonodig een buis of een gat aan de zijkant van de pot die dichter bij de wortels staat. Na een paar weken kan je het wel gewoon erop gooien omdat het ingegraafde deel een beetje verhout

do, 09/08/2007 - 22:16
mooszy

heel erg bedankt voor de tips en uitleg, ik ga hem dieper ingraven. ik heb er het volste vertrouwen in dat hij dan wel blijft staan en dat het dan helemaal goed gaat komen!

vr, 10/08/2007 - 12:51
micraracer

Ik ben 't helemaal met Lodewijk eens cactussen en vetplanten staan liever diep in de aarde dan met de wortelhals er net onder of er nog boven.Dit is een hele beste uitleg van Lodewijk, doe er je voordeel mee.

Gr Mart.

Onderwerp gesloten