goed het weerbericht blijven volgen

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 20/11/2005 - 20:59
edob

goed het weerbericht blijven volgen

Zoals Sonja al schreef, je kan soms erg stom doen, zaterdagnacht dacht ik dat het niet koud zo worden maar ja hoor het werd 0graden nu had ik dus mijn tafelpetroleumkachel niet aangedaan en het noppenfoliewandje weggehaald zodat de hele kas weer beschikbaar was nou dat heb ik geweten ,het elektrischekacheltje heeft dus in 1nacht 5kw erdoor heen gejaagd en het werd maar 4.6graden ,doordat ik het raampje een stukje open had laten staan,Helemaal balen is dat ik dus zaterdag ook mijn jonge cactussen iets water had gegeven dus ik hoop dat ze het overleven,
Edo

het wordt aanstaande week trouwens wel koud.

zo, 20/11/2005 - 21:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb automatische raamopeners er op zitten dus die kan ik niet vergeten. Ik moet er wel aan denken om de deur dicht te doen als het even mooi is geweest. Even lekker frisse lucht door de kas.En het noppenfolie laat ik gewoon zitten. Maar ik blijf het toch ook spannend vinden hoe ze de winter door komen. En ook ik heb de meter de laatste dagen in de gaten gehouden maar zelfs met het raam dicht en noppenfolie gebruikte ik ook aardig wat. Nou was het natuurlijk in huis ook wat kouder dus slaan bij alle zes de aquariums ook de verwarmingen meer en langer aan.
We hebben nog gekeken of het voordelig kan zijn om leiding van de verwarming door te trekken naar de kas maar op dit moment haal ik het geld er nog niet uit.
Hobby's kosten geld, zijn het geen cactussen dan wel aquariums(die zijn van mijn man) of boeken (andere hobby van mij). Het voordeel van de boeken zijn dat ze geen verwarming of licht nodig hebben. ;-)

Groetjes Sonja

zo, 20/11/2005 - 21:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

In deze periode van het jaar ben ik de meest aandachtige kijker/luisteraar van het weerbericht :-) Een nacht verleden week werd het desondanks toch nog heel koud (vrijdag op zaterdag) De glazen afdekplaten buiten vroren reeds aan mekaar om 20u dus hoog tijd om de petroleumkachel klaar te maken (nachttemp was 3C). Verleden nacht was het dan plots weer minder koud met als gevolg .. binnentemp 10C :-) .. en gieten zou ik nu absoluut niet meer doen, zelfs de zaailingen niet. De kas is nu zooo vochtig dat het echt niet hoeft, wacht maar rustig tot half februari dan wordt het pas droog in de kas, wel hier bij mij toch :-)

mvg
Willy

ma, 21/11/2005 - 10:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Sonja, ik heb ook een automatische raamopener maar ik houd altijd een kiertje open vanwegen de petroleumkachel

Willy ,jij houdt toch je petroleum kachel aan als hij eenmaal brandt of niet? en ik zal in het vervolg wel uitkijken met water geven,ik zat trouwens die foto's van Sonja te kijken met haar zaailingen en is het niet verstandig om kweekbakjes te hebben met een electrische verwarmingsmatje er in.

edo

ma, 21/11/2005 - 12:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nope .. ik laat de petroleumkachel branden als ik denk dat het nodig zal zijn (zeer koude nachten) en als het overdag niet boven het vriezen uitkomt. Anders is het niet bij te houden met het navullen om nog van de prijs te zwijgen.

.. en wat zaailingen betreft, ik heb een immens grote supergesofistikeerde zaaibak ..maar geen geschikte plaats om 'm op te stellen :-(

mvg
Willy

vr, 25/11/2005 - 00:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik moet zeggen dat het vocht bij mij in de kas wel meevalt. Ik denk dat dat komt door de noppenfolie. Het vocht blijft erachter.
En de zaailingen hoeven niet heel erg nat te worden maar dat er wel wat vocht is in de kweekbak. Vorig jaar zijn er toch aardig wat overleden omdat ze helemaal droog waren te komen te staan. Maar waarschijnlijk is het voor iedereen anders. Gewoon uitproberen wat voor jou de beste manier is. Doe ik ook. Mijn les ieder geval geleerd om niet zo veel te zaaien. (scheelt voor de vensterbank volgend jaar).
Ik ga er van uit dat die matjes voor de kweekbakken ook aardig wat stroom kost. Vooral als je er twaalf heb.

Sonja

vr, 25/11/2005 - 12:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Sonja,

Het verbruik van die verwarmingsmatjes valt wel best mee denk ik. Als m'n geheugen mij niet bedriegt dan is het verbruik van een A4 formaat (of daaromtrennt) ong 15Watt .. Natuurlijk als je er 10 hebt ? :-) Meestal stuur je die dingen toch over een thermostaat ja ? Ik bedoel maar als de zon op die zaaibakken schijnt hoef je meestal die matten niet aan te laten staan anders wordt het wel bloedheet in die zaaibakken. Mijn 60x40 cm zaaibak heeft een zeer ruim bemeten verwarmingselement van 50Watt ..

mvg
Willy

za, 26/11/2005 - 00:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Willy,

één matje zou ook het probleem niet zijn maar misschien is dat wat voor de toekomst als ik niet zo veel zaailingen heb. Zoals ik al heb gezegd we gaan in de toekomst wat rustige aandoen met zaaien.

Sonja

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag