groei

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 02/12/2002 - 18:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

groei

Ik heb waarschijnlijk een euphorbiainfo-icon. Dus zo'n grote plant (ongeveer 1,5 mtr) met 4 zijtakken onderin en kleine stekkeltjes aan de zijkanten van de hoekige takken met toen ik hem net kreeg blaadjes bovenin de plant. Het probleem is dat ik deze plant al zo'n 5 jaar heb en hij niet groter wordt. Ik heb hem al verpot. Ik wil graag dat hij nog meer zijtakken krijgt bovenin. Hij heeft wel al heel lang 2 kleine uitschietertjes die niet groter willen worden, bovenin aan de zijkanten. Ook heeft hij geen blaadjes meer. Ik heb echt al van alles geprobeerd.

ma, 02/12/2002 - 18:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Waar staat deze plant? Ze heeft veel licht nodig! Zoveel mogelijk direct zonlicht. Geef ze wat cactus meststof. Wat meer water in het groeiseizoen. En als je ze verpotte, waren de wortels gezond? of heb je er niet op gelet?

Meer info op:

https://tinyurl.com/ds6vk

en op:

https://tinyurl.com/y5a3td3z

De blaadjes verschijnen enkel in het groeiseizoen. Sommige Euphorbiainfo-icon's zijn wintergroeiers, andere groeienn in onze zomer.

Groetjes,

Pieter

di, 03/12/2002 - 20:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

bedankt voor je reactie, ik heb de plant erg licht staan, maar heb niet de wortels bekeken bij het verpotten. Ik wil het toch nog een keer doen in het voorjaar en zal dan goed kijken. In de zomer had ik goede hoop omdat hij iets lichter groen werd bovenin, wat een teken van groei is volgens mij, maar hij is volgens mij niet gegroeid of hij is zo langzaam. Komen de zijtakken vanzelf? of komt dat door stekken of zoiets?

di, 03/12/2002 - 21:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Rina,

De zijtakken komen vanzelf als hij aan de groei is. Die lichtere apex duidt inderdaad op groei, maar het zou toch (veel) sneller moeten gaan.

Hopelijk groeit hij volgend seizoen.

Pieter

Onderwerp gesloten