kouder in kas dan buiten

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 28/10/2005 - 18:47
edob

kouder in kas dan buiten

ik heb dus braaf al mijn isolatie noppenfolie geplaatst en nu zie je iets raars gebeuren
gisteren was het 17graden buiten en 15graden binnen,eigenlijk wel gek maar ik denk dat het door de isolatie komt ,de koud blijft nu dus langer hangen in de kas al is het buiten dus warmer.

za, 05/11/2005 - 00:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

in een kas wordt het,als je maar lang genoeg wacht, net zo warm of koud als de omgeving er om heen. Plaats je een kacheltje erin, met thermostaat, dan kan die ervoor zorgen dat als het in de winter vriest, de temperatuur in de kas boven nul blijft.

Die noppenfolie zorgt inderdaad voor een uitstekende isolatie.
Zo heb je in de winter minder stook kosten.

za, 05/11/2005 - 01:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het probleem dat Edo aanhaalt is echter net iets anders .. de nachtelijke afkoeling van de kas blijft gevangen door de isolatie.. De snelle opwarming van de dagtemperatuur zet zich nu maar traag over in de kas ttz de kas blijft veel langer koel(er) dan de buitentemperatuur, in het slechtste geval koelt het buiten alweer af voordat de kas opgewarmd is, ik denk dat hij dit soort fenomeem in gedachten had :-)

mvg
Willy

za, 05/11/2005 - 20:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

ja willy jouw uitleg had ik in gedachten.

vandaag heb ik mijn kasje opnieuw ingericht en een klein hoekje gemaakt waar ik in de volle grond mijn crassulainfo-icon obliqua in de volle grond heb gepoot en er omheen grind in de opuntia subulata.

edo

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag