lang gebruikt gemaakt van petroleumkachel

15 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 22/03/2006 - 13:06
edob

lang gebruikt gemaakt van petroleumkachel

Beste mensen

Helaas was de winterkoud extreem lang en daardoor heb ik vol continu mijn pertroleumkachel laten branden,dus 24uur lang voor 3maanden,
ik lucht goed maar zou het schadelijke gevolgen kunnen hebben voor de cactussen zoals een vettig aanslag op de cactussen zelf.ik stook op zuivere Pararfine.
edo

wo, 22/03/2006 - 16:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb een vraag betreffende parafine,waar koop je dat.
Is het misschien hetzelfde als kerosine.

wo, 22/03/2006 - 16:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

nee zeker niet het zelfde als kerosine,en ik koop het gewoon per liter bij de Jumbo, deze is het goedkoopst.

Edo

do, 23/03/2006 - 10:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wel ik heb al die jaren toch nog geen hinder ondervonden .. maar ik stook dan ook zelden overdag met de p-kachel tenzij het dag+nacht constant vriest .. meestal neemt het e-kacheltje het over gedurende de dag en profiteer ik van de zon (zon? watisdat nu nog ?)

mvg
Willy

do, 23/03/2006 - 13:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

willy

Helaas heb ik van non-half maart geen zon in de tuin dus daar kan ik niet van profiteren
gelukkig heb ik nu wel zon op het kasje en heb ik vandaag voor het eerst mijn petroleum kacheltje uitgeblazen,(overdags)wel had ik een foutje gemaakt gisterenavond en door de toch strenge vorst was het min temp op 4graden gekomen,en daar baal ik wel van omdat ik de hele winter al op min 7graden zit.
edo

do, 23/03/2006 - 20:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Edob, door de strenge nachtvorst ben je op min 4 graden gekomen terwijl je heel de winter kans gezien hebt om op min 7 te blijven.
Van die 4 graden baal je, waarom?, dat is toch geen ramp?
Maar wat ik vragen wou: met die min bedoel je toch zeker minimaal hè?

do, 23/03/2006 - 22:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Edo,

ik denk niet dat die 4 greden voor 1 keer, veel scherven geen maken en als je al Melo's staan had dan waren die minimaal 7 ook al geen goede keuze .. :-) komt wel goed hoor ! als ze droog stonden te overwinteren moeten ze daar wel tegen kunnen .. onder mijn tafels was het een paar keer +2,8 of zo en alles ziet er nog kerngezond alhoewel slapend uit ..
vraag is of het nu het moment is om de boel wakker te schudden .. was vandaag 31,4C in de kas !

mvg
Willy

za, 25/03/2006 - 12:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

hey Edo,ik heb nog een vraag over die paraffine.IK gebruik nu gezuiverde petroleum,maar het stinkt nogal als de kachel niet goed is afgesteld.Wat is paraffine nu precies voor spul.Het was te koop bij de jumbo.Onder welke naam word het verkocht.

groetjes,Bert

ma, 27/03/2006 - 12:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

willy ja daar zit ik nu ook mee wanneer moet je nou de aarde vochtig gaan maken ,het kan natuurlijk ook net te vroeg gebeuren maar de temperatuur is best hoog.vooral de kleine 1jarige cactussen kunnen wel een slokje gebruiken.
Heb jij al geproeid of water gegeven?
edo

ma, 27/03/2006 - 12:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb toen het vorige week zo warm was de cactussen een douche beurtje gegeven. Een klein regenbuitje, s' morgens vroeg voor ik naar mijn werk ging. Ik stap om half zeven op de fiets dus kan je vorstellen hoe vroeg ik al bezig was.
De zaailingen van vorig jaar hebben ook een douche beurtje gekregen wat meer dan de grote zelfs. Ik hoop dat het goed gaat want voor mij is het ook uitproberen. Maar mijn ervaring vorig jaar met helemaal geen water geven aan de zaailingen was slecht.
Ik heb nou een ander probleem dat door de felle zon een hoop zaailingen verbranding verschijnselen hebben. En dan had ik het noppenfolie nog zitten. De noppenfolie is nou weg en staan de zaailingen weer achter hun gordijntjes, schijnbaar houd dat toch meer de zon tegen.

Groetjes Sonja

ma, 27/03/2006 - 13:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ter info :-)

ik heb de boel gisteren een fikse nevelbeurt gegeven .. 't voelde direct aan als een flinke sauna. Deuren en vensters een paar uur gesloten gehouden en dan volop gelucht .. afwachten maar of er nu al wat leven in komt .. 't is tijd he ! nu maar hopen dat de nachtvorst voorbij is .. in elk geval, de winterisolatie gaat er eerstdaags compleet af !

mvg
Willy

ma, 27/03/2006 - 14:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

oke dan wordt het ook tijd voor mij om water te gaan geven maar kan ik dat ook vanavond gaan doen?
Gelukkig heb ik nog geen verbrandings verschijnselen omdat ik polycarbonaat beglassing heb.ik ga vanavond wel mijn noppen folie weghalen en dit wordt weer een hels karwei,

Edo

di, 04/04/2006 - 19:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik vraag hier fatsoenlijk wat parafine is,blijkt het gewone lampolie te zijn.Was wel netjes geweest als jullie hadden gereageerd.
Maar ja, het hoeft al niet meer.De ballen.

di, 04/04/2006 - 23:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Maak u niet dik "Anoniem" (of heb je geen naam ?) Parafine is trouwens geen lampolie .. als ik dat soort "Petroleum" moest verstoken dan ben ik op geen tijd blut .. nog succes gewenst met uw "ballen" .. 't is waarschijnlijk het enige dat je hier ooit nog krijgt, namelijk "de ballen" ..

mvg
Willy

vr, 14/04/2006 - 21:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

kort lontje parodias.Ik stel hier een fatsoenlijke vraag.Dit forum is zeker alleen voor bepaalde vriendjes.

Onderwerp gesloten