Met z'n 2en???

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 31/07/2006 - 14:49
Gebakje

Met z'n 2en???

ik heb 2 cactusjes waarvan ik de naam niet weet. ik weet wel dat ze geent zijn. zo'n gele op n groene en eentje met rode bloempjes(waarschijnlijk erop geplakt maar maakt niet uit) Nu heb ik ze (misschien niet zo slim) met z'n tweeen in 1 bakje gezet omdat dat leuk staat! Nu wil ik dus weten of dat echt goed fout is of kan dat geen kwaad? Of moet ik ze snel uit elkaar halen? Ze groeien wel.. beetje gele schimmel maar dat komt zeker door teveel water. Wie kan me helpen?
Dank je wel!
Groetjes anouk

ma, 31/07/2006 - 16:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

kan helemaal geen kwaad ! Je mag zoveel plantjes samen in een bakje zetten als je maar wil. Voorwaarde is steeds dat de grond goed water doorlatend is en dus niet zompig wordt of blijft na het gieten, eventueel voldoende "grof" steenmateriaal toevoegen om dit te bewerkstelligen .. de meeste mensen zijn bang om een goede hoeveelheid steenslag door hun cactusgrond te mengen :-) :-) In de meeste (indien niet alle!) gevallen zijn ze veel beter af met de steenslag dan zonder ! ;-)

mvg
Willy

za, 05/08/2006 - 15:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dank voor de tips! Ik heb ze samen in n ander potje gezet. Met n gaatje onderin.. echte cactusaarde en steentjes! Hoop dat t goed gaat. Ben van plan om op FuerteVentura n cactustuin aan te leggen dus als k deze al niet in leven houd..
Groetjes Anouk

za, 05/08/2006 - 16:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

mooi initiatief :-) helaas heb je hier het klimaat tegen .. zeker in de winter :-) !

mvg
Willy

ma, 07/08/2006 - 22:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja da snap ik daarom zei ik ook op FuerteVentura Canarische eilanden. Ik weet niet of je daar ook nog tips voor hebt maar ik denk dat t daar meer vanzelf gaat als hier.. T klimaat is daar 10 dagen regen en de rest zon..dus denk dat cactussen daar vanzelf groeien. Maar dan nog wil ik daar de grootste en de hoogste laten groeien.. dus tips zijn altijd welkom en dan houd ik jullie wel op de hoogte met foto's uit mijn eigen tuin.! Vind deze site geweldig en heb r al n hoop van geleerd! Nu met n beetje extra zon moet t goed komen!Welgemeende Groeten van Anouk

Met z'n 2en???
Onderwerp gesloten