Meten van stroomverbruik

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 04/12/2005 - 15:38
gerard22

Meten van stroomverbruik

Hierbij wil ik voor de stroomverbruikers onder ons een tip van de hand doen.
Ik heb bij een plaatselijke electro installateur een oude, afgedankte kilowattuur meter gekregen. Deze lagen daar toch maar op een hoop om vernietigd te worden doordat deze meters regelmatig vernieuwd of vervangen worden door modernere meters. Deze oude meter zal wel niet meer zo accuraat zijn als een nieuwe, maar kan toch een goede indicatie geven van het plaatselijke stroomverbruik.

Wat te doen:
ik heb de verlengkabel die naar het electrische kacheltje gaat doorgeknipt ( eerst stekker uittrekken :-) ) en hier de KWh-meter tussen geplaatst. stekker weer insteken en meten maar.

veel succes...
gerard

zo, 04/12/2005 - 16:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

goede tip Gerard, ik gebruik er reeds 15 jaar eentje .. staat op de leiding die naar de serre loopt, de muur eronder staat vol met cijfers :-)

mvg
Willy

zo, 04/12/2005 - 20:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik houd al jaren mijn stroom gebruik bij en ik vergelijk elke zondag het gebruik van nu (dus een week verbruik) en een jaar geleden en op de zelfde dag. dit met elkaar vergelijken en het weer van nu en toen en je hebt het meer gebruik of minder gebruik,
Ik heb dus deze week 6kwh meer gebruikt dan verleden jaar,het was koud dus het meer gebruik valt nog mee.
Heel wat anders ik heb mijn offerte gehad van de nieuwe ziektekosten verzekering en wij als gezin gaan 100%meer betalen ,dus dan wordt het besparen op electrische tijd nog moeilijker of betaalbaarder,

di, 03/01/2006 - 12:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

100 procent meerbetalen voor de zorgverzekering? Dan klopt er iets niet. Ik zou maar eens offertes vragen van anderen.

Onderwerp gesloten