Onbekende Succulent (Asphodelaceae)

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 10/01/2016 - 00:49
JerryHessel

Onbekende Succulent (Asphodelaceae)

Goedemiddag,
Ik ben op zoek naar de naam van deze succulent. Bij aankoop werd slechts 'Aloe' vermeld, en na enig speurwerk op het internet is me de totale naam nog niet duidelijk. Helpt u mee?
Alvast bedankt, J.H.
Update: Ik ben er ondertussen achtergekomen dat de betreffende plant zeer waarschijnlijk geen Aloe is, ondanks dat dit wél werd vermeld. De plant behoort wel tot de Asphodelaceae. Mijns inziens kan het een Astroloba (A. Spiralis) of Haworthia (H. Limifolia) zijn.

Onbekende Succulent (Asphodelaceae)
za, 09/01/2016 - 14:48
GreenConnection

Waarschijnlijk Aloe aristata.

za, 09/01/2016 - 15:08
JerryHessel

GreenConnection,
Waar baseer je die naam op? Ik heb even gezocht en ik vind mijn plant er toch anders uitzien. De bladeren van Aloe Aristata lijken langer, platter en lichter gekleurd, maar misschien zit ik fout. Bovendien lijkt een Aloe Aristata iets van stekels te hebben(?), terwijl de succulent in kwestie deze niet heeft.
Alvast bedankt, J.H.

za, 09/01/2016 - 15:32
JerryHessel

Na nog wat rond gezocht te hebben lijkt het eerder om een Haworthia dan om een Aloe te gaan. Nu weet ik het verschil tussen beide geslachten niet, maar misschien was de plant verkeerd gelabeld bij het tuincentrum? De tweede naam mist nog steeds, dus alle hulp is welkom.
J.H.

Onderwerp gesloten