rare plekken op de cactus ?

14 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 25/03/2016 - 23:03
desireya

rare plekken op de cactus ?

Hallo allemaal,
Ik ben nieuw in deze groep en heb meteen een vraag, IK ben gek op cactussen, heb er al heel wat. Zelf weet ik niet al te veel over de cactus behalve de basisverzorging. Nu heb ik bij een paar cactussen rare plekjes opgemerkt. Kunt iemand mij vertellen wat dit kan zijn? En misschien weet meteen iemand hoe ze heten zodat ik de juiste verzorging aan ze geef.
[IMG]http://i67.tinypic.com/2csc2ok.jpg[/IMG]

rare plekken op de cactus ?
vr, 25/03/2016 - 23:06
desireya

nog 1

rare plekken op de cactus ?
vr, 25/03/2016 - 23:07
desireya

en bij deze waren de stekels een stuk witter toen ik hem kocht, is daar ook wat mis mee ? en wat kleine bruine plekjes

rare plekken op de cactus ?
vr, 25/03/2016 - 23:12
desireya

de zelfde

rare plekken op de cactus ?
vr, 25/03/2016 - 23:13
desireya

de zelfde

rare plekken op de cactus ?
vr, 25/03/2016 - 23:14
desireya

dezelde

rare plekken op de cactus ?
vr, 25/03/2016 - 23:28
RdB

Edit je vraag en geef de verschillende cactussen een uniek nummer. Nu wordt het beantwoorden van de namen een raadselspelletje: 'de groene met die stekels heet...'. Eén lijkt mij geen cactus maar een Euphorbiainfo-icon.
De gezondheid is ok. Bij veroudering worden de stekels donkerder en die bruine vlekjes horen er ook bij. Ik neem aan dat ze de hele winter droog zijn geweest? Dan mogen ze zo langzamerhand weer wat water. De nieuwe groei die dan weer komt zal in 'oude luister' zijn.
Ruud
ps. die bolvormige zal mogelijk een Ferocactus soort zijn, de groene mogelijk een Euphorbia en de grijsgroene schiet mij zo niet te binnen. DE groene groeit gelig uit: staat veel te donker of heeft in de winter gegroeid (niet droog genoeg gehouden?)

vr, 25/03/2016 - 23:36
desireya

Dank u wel voor het reageren, ik zal er in het vervolg wel even nummers bij zetten ;) de grote groene die ziet er in normaal licht donkergroen uit, door de flits is hij zo lichtgroen geworden, dat was mij ook al opgemerkt idd. en op deze grote groene zitten witte plekjes waar witte sap uit komt.
bij de grijs groenige zitten grijze plekjes en daar zitten ook gaatjes in wat kan dat zijn?

za, 26/03/2016 - 21:49
GreenConnection

Die 'plekjes' zijn beschadigingen, ontstaan door de stekels van andere cactussen, Bij Euphorbiainfo-icon gaan beschadigingen bloeden met wit melksap. Mogelijk ontstaan bij het vervoer?

zo, 27/03/2016 - 13:54
desireya

-@greenconnection
De cactus staat al heel de winter op de zelfde plek. hij is niet verplaatst en er kunnen ook geen andere cactussen of dieren of wat dan ook de cactus beschadigen. daarom vind ik het juist zo gek ! Het ziet er uit

zo, 27/03/2016 - 13:58
desireya

is het overigens tijd om ze over te potten? want ze staan nu bijna een jaar in hun originele potje. dat is denk ik het best om in deze tijden te doen ? wanneer ze nog in rust zijn ?

zo, 27/03/2016 - 18:16
RdB

In rust wordt nooit verpot, dan doorbreek je de rustperiode. Daar het nu bijna april is geeft dat niet veel, ze moeten toch wakker worden. M.a.w. het kan nu prima.
Ruud

wo, 30/03/2016 - 22:51
albertb

Hallo desireya De tweede foto dus de Euphorbiainfo-icon heeft wolluis. Ik zou de andere cactussen ook na kijken op wolluis. Ook als je gewone kamerplanten heb die ook nakijken. Heb je deze cactussen in een tuimcentrum gekocht ? Als ik zo de foto's bekijkt staan de cactussen zowat in pure turfmolm of lijkt dit maar zo ? Groeten Albert

do, 07/04/2016 - 12:42
desireya

beste albert,
Ik heb een aantal cactussen op een tafeltje staan die hebben ook last van gekke plekjes met name de euphorbiainfo-icon. Ik kan zelf geen witte beestjes of het wol van ze ondekken, kunnen ze zich ook verstoppen ?? IK heb voor de rest nog kamerplanten maar die lijken nergens last van te hebben, de rest van mijn cactussen ook niet, behalve degene die op die tafel staan.
De meeste komen idd van tuincentra af, sommige heb ik bij een specialist gekocht danny de cactus.
Ik had gelezen dat je het eerste jaar dat je de cactus aanschaft het beste niet kan overpotten, vandaar dat ze nog in de aarde staan van toen ik ze gekocht heb. Ik zie verschillende soorten grond, maar de euphorbia staat volgensmij wel op turf.
Ik heb mijn andere cactussen juist niet bij de rest gezet omdat ik bang was dat ze iets besmettelijk hadden.
nu vond ik op een minicactus een wit dingetje, die heb ik er af gehaald, maar het bewoog niet hoor, ik heb het ook geplet en er kwam groenige sap uit, het was ook geen bloemknopje ofzo....
wat een gedoe he !
ik wil zo graag het beste doen voor mijn cactusjes, ik ben stuk voor stuk toch echt gehecht geraakt aan ze.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag