stekken in cactusgrond of zand?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 17/05/2005 - 16:08
Juana maria

stekken in cactusgrond of zand?

Hallo,

Ik ben een groentje aan het cactusfront en ben op zoek naar meningen over stekken. Ik heb onlangs een aantal stekken in kant-en-klare cactusgrond gestopt maar ik lees dat half zand/half potgrond ook goed is. Mijn vraag is: wat is beter? En hoe kan ik zand het best desinfecteren? (bijv. in de oven of stomen?)

Alvast bedankt!
Jannemieke

di, 17/05/2005 - 16:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Voor wat het waard is ..
Als je van plan bent om veel/enkele stekken te bewortelen loont het misschien de moeite om in de betere tuincentra eens uit te kijken naar een klein zakje SERAMIS. (redelijk duur!) Daar kun je zowat alles op bewortelen in een mum van tijd en zonder de kopzorgen van "wat_is_nu_het_beste" bewortelingssubstraat (antwoord: Seramis :-))

mvg
Willy

wo, 18/05/2005 - 23:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat is het nadeel van alleen potgrond? Mijn cactusjes groeien daar al jaren in.

do, 19/05/2005 - 00:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

voor het bewortelen ? .. schimmels, bacterieen, schadelijke insecten (wol & wortelluis) .. te veel vocht, te weinig vocht, verkeerde pH etc ..
Voor moeilijk te bewortelen soorten is de incidentie van beworteling 1% in "gewone" grond, en 99% in Seramis ..
Tracht maar, gedurende een jaar of 10, Parodia stekken te bewortelen en kijk dan effe naar de "oogst" :-) 't zal niet vet zijn denk ik :-) 't Eerste jaar dat ik Seramis gebruikte als bewortelingssubstraat had ik meteen van 100 stekken 99 nieuwe planten. En 't jaar erna terug, en dan terug .. Veel meer bewijs hoef ik niet :-)

Als normaal groeisubstraat raad ik het echter niet aan, veeel te duur :-)

mvg
Willy

Onderwerp gesloten