Orchideeën

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 17/05/2005 - 17:27
Dendes

Orchideeën

Sinds enkele jaren houd ik me bezig met het verzamelen en kweken van cactussen. Wat bijzonder goed en aangenaam om te doen is.
Enige tijd geleden is mijn oog gevallen op de schoonheid van orchideeën. Na verschillende aankopen, die het bijzonder goed doen, wil ik mij graag verdiepen in de vermeerdering van deze planten.

Wie kan me hierbij helpen? Ik heb er al redelijk veel over gelezen op het internet en in boeken, maar niet alles lijkt me zo evident.

Waar kan ik bijvoorbeeld zaden aankopen?

Is er iemand die mij hierbij op weg kan helpen?
Is er iemand die zaden ter beschikking heeft of weet waar ik ze kan kopen?
Is er iemand die jonge plantjes heeft die ik verder zelf kan opkweken?

Alvast bedankt.

wo, 18/05/2005 - 22:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste,

Je vraag is wellicht een beetje te algemeen. Je stelt dat je er al heel wat hebt over gelezen. Ik denk dat dit alvast een verstandige start is. Internet biedt ook heel veel ! Zo kwam je ook hier terecht veronderstel ik.
Maar het meeste haal je uit ervaring en die vind je in clubs. Ikzelf ben uit Antwerpen en ben lid van de Orchideeën Vereniging Vlaanderen (OVV), die in elke Vlaamse provincie een onderafdeling heeft. Maar ik ben ook lid van de Nederlandse orchideeën vereniging (NOV), waarvan ik maandelijks een vergadering bij woon in Etten-Leur, en soms ook in Eindhoven.

Ik raad je aan via die clubs kontakten te leggen!

Dit forum wordt vaak bezocht er zijn er ook andere, niet mindere of geen betere. Maar bij ons ben je alvast ook met je vragen welkom. https://tinyurl.com/y4hgcezw

Groetjes,
Phal (Eén van de patricken)

do, 19/05/2005 - 21:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
Het kweken van orchideeen uit zaad is voor een amateur (en dat zijn de meesten onder ons -zonder er overigens een waarde-oordeel over uit te spreken- onbegonnen werk. Dat is voorbehouden aan de professionele grote kwekers. Wat ik wel voor je heb zijn een aantal jonge phallen van 1 jaar oud.
Woon je in de omgeving van Maastricht,dan zou je eens een bijeenkomst van onze club kunnen bezoeken. Daar doe je veel kennis op.
Ik hoop dat ik je weer een beetje verder op weg geholpen heb.

Groetend,
Jan Dekker, Beek (Lb.)
e-mail: jan [dot] dekker39atfreeler [dot] nl

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag