succulenten Griekenland

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 04/07/2010 - 23:51
davea

succulenten Griekenland

BEste allemaal,

Aanstaande dinsdag vertrek ik naar Griekenland, en ik vroeg mij af of daar
nog interresante planten groeien die ik hier in NEderland in de winter buiten kan laten overwinteren zoals de agava amerikana ect.

IEmand enig idee?

groet

Dave

ma, 05/07/2010 - 00:33
D_SDennis

Dezelfde planten kun je gewoon in Nederland kopen. En dan riskeer je geen boete voor het vernielen van de lokale natuur of voor het smokkelen van stekjes, mogelijk met ziekten.

ma, 05/07/2010 - 00:50
davea

Ja das waar,

ik neem normaal allerlei planten mee uit Midden amerika, azie etc. Dit wordt ons eerste bezoek aan Griekenland dus had geen flauw idee wat er te vinden is. Ik neem mijn planten uit Azie mee omdat deze dus niet in Nederland te vinden zijn. In de handbagage als stek, of als plant met schoongespoelde wortelkluit. Nooit problemen eigenlijk.

Thanx,

Dave

ma, 05/07/2010 - 01:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

hmm .. vroeg of laat hang je ;-) .. een CITES controle op de vlieghaven en
een beetje pech ... je zal het je daarna wel laten om nog wat dan ook mee te
brengen dat plots onder de beschermde soorten blijkt te vallen :-D .. en met
soorten die van buiten het Europeese continent komen en zonder phytosanitair
certificaat hang je IMHO sowieso .. maar misschien ben je een geluksvogel :-D

ma, 05/07/2010 - 02:56
davea

Ja waarschijnlijk.

Ik heb zelfs ooit in Bali Heliconia's uit de grond gegraven in de buurt van een hotel ( met toestemming van de eigenaar uiteraard ). Kluit schoongespoeld, en omwikkeld met nat toiletpapier en zo in mijn rugzak ( als handbagage het vliegtuig in )

Liep zo langs de douane. Overigens ben ik wel een klein beetje bekent betreft planten die beswchermd zijn en niet gelukkig. Een agave americana zonder kluit zullen ze niet zo moeilijk over doen denk ik, hoewel dat niet zo de moeite waard is aangezien deze hier makkeijk verkrijgbaar zijn, en relatief goedkoop ;-)

Echter is gebleken dat de planten die ik in NL gekocht heb de winter niet hebben overleefd, terwijl de varianten uit het land van herkomst uit de natuur er nu netjes bij staan na deze strenge winter. Ik houd altijd mijn ogen dus goed open in het buitenland ;-)

Take care

wo, 14/07/2010 - 14:03
tekenaar

Agava americana is, zoals de naam al zegt, een Amerikaanse plant. griekenland is dus niet het land van herkomst, al zijn ze daar wel populair als tuin/bermplanten. Ik denk dat in Griekenland precies dezelfde klonen worden verkocht als in Nederland... Verschil zit uiteraard in het klimaat, waardoor ze daar veel beter uitgroeien, maar genetisch is er geen enkel verschil.

Onderwerp gesloten