vraag over de overwintering

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 24/02/2004 - 14:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

vraag over de overwintering

mijn verzameling cactussen heb ik in een ongebruikte slaapkamer met zicht op het noorden in de vensterbank staan. De gemiddelde temperatuur is zo'n 8 graden en de planten hebben sinds okt geen water meer gehad.

een cactus begint nu ietwat te verschrompellen, is dit normaal?
heeft deze cactus water nodig?

is het echt noodzakenlijk dat de cactussen tijdens de overwintering geen water mogen hebben?

di, 24/02/2004 - 14:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
Niets abnormaals hoor dat hij wat verschrompeld. Gewoon als het weer warmer wordt weer water geven en na één of twee gietbeurten staat hij weer gezwollen als tevoren. Als je water geeft bij die lage temperaturen zullen de meeste soorten gewoon wegrotten. De meeste van mijn cactussen staan ook droog. Bij mooi weer vernevel ik eens wat en sommige soorten (Gymnocalycium, Echinopsis, Notocactus, Opuntia, ...)krijgen ook al eens water bij mooier weer.
Groetjes,
Pieter

wo, 25/02/2004 - 23:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Pieter,

Uit jou reactie maak ik op dat volgens jou cactussen en vetplanten vooral reageren op meer warmte. Moeten ze niet ook weer water krijgen wanneer het langer licht wordt?

Madeleen

vr, 25/06/2004 - 16:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

zolang de planten in winter rust zijn hoeven ze geen water maar eens ver nevelen kan zeker geen kwaat maar tog op leten voor de wolluis bij zeer droog houden is er tog gevaar voor deze diertjse die uw verzameling kunnen schaden

Onderwerp gesloten