watervasthoudende korreltjes

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 29/03/2009 - 17:48
rivofa

watervasthoudende korreltjes

Heeft iemand ervaring met het gebruik van watervasthoudende korreltjes (je weet wel, van die kleine korreltjes die honderd keer hun gewicht aan water opnemen) toegevoegd aan cactusaarde ? Volgens mij zou dit moeten kunnen voor cactussen en vetplanten.

zo, 29/03/2009 - 19:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Voor cactussen en vetplanten zijn deze korrels nutteloos. De reden daarvoor is dat cactussen geen waterreservoir in de grond nodig hebben omdat ze zelf water opslaan. De constante vochtigheid die geschapen wordt door deze waterkristallen (als het deze zijn die u bedoelt) is eerder nefast voor succulenten. Er zijn veel betere poreuse alternatieven zoals bvb puimsteen die als toevoeging kunnen dienen in cactusaarde ...
(BTW het mengen van deze droge waterkristallen aan teelaarde zijn een echte PITA ... bij het minste vocht zetten ze dus direct uit en dat maakt een homogeen mengen in de grond meer dan een probleem .. en BTW de aktieve stof in die korrels is polyacrylamide waarvan niet duidelijk is in hoeverre deze stof stabiel is in aarde laat staan dat er al iets bekend is over de giftigheid van de ontbindingsproducten ...)

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag