Kan deze boom van binnen naar buiten ? (ULMUS)

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 29/03/2009 - 17:21
danielvanhees

Kan deze boom van binnen naar buiten ? (ULMUS)

ik heb een 2 maanden geleden deze Ulmusinfo-icon gekocht bij een bonsai kwekerij daar stond deze bonsai buiten ....ik heb hem daarna 2 maanden binnen gehad en schoot heel mooi vol in het blad ..
maar nu wil ik hem van de zomer buiten gaan zetten ....en als het weer wat kouder word weer naar binnen....kan dat makkelijk? of is dat TE belastend voor de boom?

Kan deze boom van binnen naar buiten ? (ULMUS)
zo, 29/03/2009 - 20:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Buiten na half mei op een half beschaduwde plek kan prima. Beter volgende winter weer naar binnen, maar dan niet naast de stralingswarmte van de cv!

zo, 29/03/2009 - 22:57
Onetreehill

Er wordt toch nog 2 tot 3 gr. vorst verwacht, op zich kan een Ulmusinfo-icon daar tegen maar die van jou heeft enkele maanden binnen gestaan dus is het misschien beter om nog wat te wachten tot de nachttemperaturen hoger worden. Zet hem gerust begin mei buiten en haal hem eind september binnen en zet hem op een koele kamer. Is niet belastend voor de Ulmus, doe het zelf al jaren op die manier.

ma, 30/03/2009 - 17:10
danielvanhees

nou dan gaat ie dus rond mei naar buiten...:> super..
binnen staan trouwens alle bonsais van mij boven de verwarming en ze doen het echt super :) moet ik zeggen dat de verwarming hooguit 3 uurtjes per dag aangaat op 20 graden en de rest staat hij op 17 en ik hou ze echt heel goed bij ook met het besproeien van de bladeren enzo...

Onderwerp gesloten