Welk soort cactus? Knopjes erop afsteken?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 31/01/2016 - 22:47
CactusLover

Welk soort cactus? Knopjes erop afsteken?

Best leden, Als jullie me zouden willen helpen met een aantal vragen graag :) Hieronder is mijn cactus te zien, zouden jullie hiervan de naam weten? En mogelijk eigenschappen?
En ik nog een vraag, zoals te zien op de foto heeft deze cactus groeiende bolletjes erop gekregen.... kan ik deze verplaatsen/opnieuw poten? En moeten deze een bepaald grootte ervoor hebben? Het grootste bolletje is 1,5 cm in lengte en diameter. Het langste gedeelte van de cactus is 15 cm.
Ik wil de cactussen ook in maart gaan verpotten, sinds dat deze te groot worden voor de potjes (heb ze nu ong. 2 jaar). welke grootte pot is dan geschikt? nu zijn de potten 13 cm boven in diameter en 9 cm onder.
Groetjes Cactuslover

Welk soort cactus? Knopjes erop afsteken?
zo, 31/01/2016 - 21:53
CactusLover

Hier is de cactus rechtop

Welk soort cactus? Knopjes erop afsteken?
zo, 31/01/2016 - 22:04
CactusLover

Het cactus deel aan de rechterkant heeft de grootste uitgroei, en naar mijn mening is de uitgroei ook voedingsstoffen uit de cactus waar deze uit groeit aan het halen, daarom ook mijn vraag over het afhalen van deze kopjes en mogelijk opnieuw planten.
Groetjes CactusLover

zo, 31/01/2016 - 22:45
GreenConnection

Dank! (de 'dwarse' foto mag nu wel weg) De jonge leden op de oude stengels zijn nog veel te klein en nauwelijks levensvatbaar, om er af te halen. Laat ze nog een jaartje zitten.

zo, 31/01/2016 - 22:50
CactusLover

Zullen de jonge leden de oude strengen niet nadelig beïnvloeden in groei? En wat is de naam van deze cactus eigenlijk?
En zou u mijn vraag over het verpoten in maart ook willen beantwoorden?
Groetjes CactusLover

zo, 31/01/2016 - 23:08
GreenConnection

De jonge scheuten hebben geen invloed op de groei van de oudere stammen. Mogelijk is dit 1 van de vele Cereus soorten. Welke is moeilijk aan de hand van een foto vast te stellen. Verpotten kan na de (strenge) rustperiode heel goed in het voorjaar. Neem de nieuwe pot nooit te groot; 1 maatje meer is voldoende.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag