Om welke klimplant gaat het hier

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 31/01/2016 - 18:44
Gert Bijvank

Om welke klimplant gaat het hier

Ik heb een aantal scheuten met wortels van deze groenblijvende klimplant. Betreft het een groenblijvende Clematisinfo-icon-soort? Clematis Armandii ?? Aan de hand van de bladeren kom ik er niet uit; wie weet meer??

Om welke  klimplant  gaat het hier
zo, 31/01/2016 - 18:45
Gert Bijvank

aanvullende foto

Om welke  klimplant  gaat het hier
zo, 31/01/2016 - 18:45
Gert Bijvank

en het blad

Om welke  klimplant  gaat het hier
zo, 31/01/2016 - 19:33
peterplant

Lonicerainfo-icon henryi, een kamperfoelie

zo, 31/01/2016 - 20:23
Gert Bijvank

op dit moment staat op de gedachte plek een Lonicerainfo-icon periclymenum Belgica . Deze heeft ontzettend veel last van meeldauw en is hierdoor praktisch het het hele jaar door bladarm (en 's-winters bladverliezend). Bestrijden van de meeldauw is me tot op heden niet echt gelukt. Foute plant voor deze plek lijkt me. Misschien is deze Lonicera henryi een goede vervanger.

zo, 31/01/2016 - 20:31
peterplant

Meeldauw heeft meestal te maken met de groeiomstandigheden. Bij stress is de kamperfoelie gevoelig voor meeldauw, te natte grond, maar meestal te droge grond bevorderen de meeldauw. (Droogte kan ook ontstaan door concurrentie van bomen of struiken of hagen die in de buurt staan.) Lonicerainfo-icon henryi is in ieder geval minder gevoelig voor meeldauw.

zo, 31/01/2016 - 21:54
Gert Bijvank

Ja, dat met die stress is heel goed mogelijk, maar daar is niet zoveel aan te veranderen. Dus kan ik daar beter en meer stress-bestendige plant neerzetten. We geven de nieuwe stekken een kans.

ma, 01/02/2016 - 07:39
tuinprins

Zet er een klimhortensia neer. Ijzersterk. Niet wintergroen maar de kale takken hebben een mooie bruine kleur.
Gegroet, de tuinprins

ma, 01/02/2016 - 15:08
Gert Bijvank

Die staat elders al. In het perk voor de betreffende schutting staan hortensia struiken. Zie foto; deze is van een jaar of 4 geleden. De kamperfoelie deed het toen in het voorjaar nog wel goed, maar het afgelopen jaar was het het hele jaar door een kale struik. Hij heeft wel gebloeid. De schutting mag ook wel bedekt zijn. De klimplant aan het einde van het perk is Campsisinfo-icon Indian Summer (doet het erg goed) en de haspel wordt 's-zomers afgedekt door een witbloeiende vlinderstruik. Waar op de voorgrond potten staan, hangen nu 's-zomers fucsia's aan de schutting. Onder de bestrating zit een pak van 60 cm. of meer geel zand en achter de schutting is een met puin verharde oprit/binnenplaats. Al met al niet optimaal voor de waterhuishouding. De hortensia's (hydrangeainfo-icon macrophylla Everbloom, bloeit ook op 1-jarig hout) geef ik 's-zomers geregeld extra water bij warm/droog weer. Die doen het daar erg goed. (afgelopen jaar 1,5 mtr. hoog, rijk in bloei)
Ik wil het schuttingdeel achter de kamperfoelie voorzien van een betonijzermat, zodat de klimplant dat hele vlak kan bedekken.

Om welke  klimplant  gaat het hier
Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag