welke cactussen in woonkamer

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 07/01/2004 - 13:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

welke cactussen in woonkamer

Ik zoek een paar grote cactussen. Maar ben geen kenner. Weet ook niet of ze groeien of geplaatst kunnen worden in mijn woonkamer. Maar wat ik zoek is een cactus zoals je die in Californie in de vrije natuur ziet, zeg maar van die "westerncactussen". Iemand die me wat verder kan helpen? En ook waar ik zoiets vandaan haal. Heb ook geen flauw benul van kosten. Dank, hubert

wo, 07/01/2004 - 17:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
Waar jij naar op zoek bent is waarschijnlijk een cactus van het type Pachycereus pringlei en Carnegia gigantea. Maar voor planten van een degelijk formaat betaal je al snel enkele honderden euro's. En bovendien zullen ze in de woonkamer geen al te lang leven beschoren zijn. Misschien is een Euphorbiainfo-icon een betere keuze. Soorten als E. trigona, E. lactea, E. canariensis, E. triangularis, ... groeien ook boomvormig. Maar deze groeien wel veel sneller dan die cactussen, verdragen beter de constant warme temperaturen en kunnen met wat minder licht. Desalniettemis is een standplaats bij een venster wel vereist. Wel opletten voor het sap. Dit is giftig.
Pieter

za, 10/04/2004 - 04:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb ook een euphorbiainfo-icon trigona, maar ik weet niet hoe ik het moet verzorgen, ik heb het pas van november ongeveer, wil iemand mij graag helpen?

Onderwerp gesloten