Gans de muur bedekken?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 20/06/2006 - 23:27
snickerke

Gans de muur bedekken?

hello,

Heb nog niet zolang geleden een clematisinfo-icon: madame le coultre gekocht..staat nu al 3weekjes vanachter op mijn terras en groeit al aardig..mijn vraag is alleen groeit dus al aardig naar boven, maar sprijt zich nog niet erg zijdelings tegen mijn muur..heb op verschillende hoogtes draad gespannen om horizontaal te geleiden..mijn vraag is of dit nog gaat komen ofzo..of moet ik er nog meer tussen plaatsen..
zie foto van terras met clematis achteraan
mvg olivier belgie

Gans de muur bedekken?
di, 20/06/2006 - 23:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit gaat nooit goed. De ruimte voor de plant is veel te klein en de grond zal teveel uitdrogen zo kort bij de muur. Geeft de plant de ruimte want een clematisinfo-icon heeft in voorjaar en zomer veel vocht en voeding nodig.

wo, 21/06/2006 - 00:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Maar toch groeit hij aardig goed hoor naar boven dan..ik zie hem iedere dag flink groeien..

wo, 21/06/2006 - 20:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Niet als de plant volgroeid is en de zon al drie weken volop schijnt.

do, 22/06/2006 - 19:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hij stopt dan met groeien en gaat dood dan? of hoe bedoel je?

di, 27/06/2006 - 23:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja, hij gaat dood want hij krijgt geen water. Hij staat in een veel te klein vakje, kan bijna geen regenwater bij en het beetje dat er valt, wordt opgeslurpt door de muur. Misschien zijn de planten inmiddels iets voller geworden? Dan valt de regen op het blad en loopt zo op de bestrating. Maar de tegels hebben geen dorst!
En hoe wil je mesten op zo'n klein stukje? Het is misschien een idee om een aantal tegels weg te halen, zodat je een bordertje krijgt? Je zou het dan af kunnen zetten met bijvoorbeeld trottoirbanden. Zoals 't nu is, wordt 't in ieder geval niks. Sukses!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag