Groeit slecht en bloeit bijna niet.

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 21/05/2008 - 14:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Groeit slecht en bloeit bijna niet.

Hoi!

In de tuin van mijn ouders staat al jaren aan de voet van de paal van de wasdraad een clematisinfo-icon. Ik weet enkel dat het een grootbloemige zou zijn met veel paars en wat wit in de bloem en zou in de zomer bloeien. Hij groeit al jaren slecht en krijgt maar een bloem of 2 per jaar. Hij krijgt vrij veel zon en water enkel als het regent. Hij staat gewoon rechtstreeks in het gras geplant.
Wat doen we fout? Wie heeft er tips om clematis goed te doen groeien?
Bedankt alvast!

wo, 21/05/2008 - 18:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je geeft het zelf al aan: veel zon en alleen regenwater. Niet alle Clematisinfo-icon soorten houden van volle zon. Tijdens de groeiperiode zal er toch zeker extra water gegeven moeten worden. Extra voeding is ook welkom.

wo, 21/05/2008 - 20:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik vermoede al zoiets. Maar hoe kan je te weten komen welke soort het is en welke standplaats hij nodig heeft als je naam niet weet en (voorlopig) geen foto kan maken van de bloem. Kan je dat op een andere manier ook zien?

wo, 21/05/2008 - 20:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Moeilijk te beoordelen; er zijn zoveel cultivars. Ik zou de plant laten staan, meer water geven en mogelijk wat koemestkorrels en de plant na de bloei(?) tot op 50 cm terugsnoeien.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag