Groenblijvende Clematis

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 11/03/2003 - 10:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Groenblijvende Clematis

Laatst hoorde ik bij een tv-programma over tuinieren dat er een groenblijvende Clematisinfo-icon werd toegepast; welke soort is dit?

wo, 12/03/2003 - 19:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

De Clematisinfo-icon armandii is de groenblijvende Clematis die in de handel aangeboden wordt. Er zijn ongetwijfeld meer groene Clematissen, maar die zijn moeilijker te krijgen. Vaak wordt ook de cultivar Clematis armandii 'Appleblossom' aangeboden, erg mooi. Helaas is deze clematis niet erg winterhard, maar tegen een warme zuidmuur is het een poging waard. In een kas is nog beter. Hoewel de plant, zoals vele anderen in een "Elfstedentocht Winter" flink op de proef wordt gesteld.

Succes

do, 17/04/2003 - 19:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hen zonet een groenblijvende gepland.De Cartmanii Joe, heeft mooi fijn blad, en kleine belachtihe bloemetjes.

zo, 29/06/2003 - 22:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je kunt ook de Clematisinfo-icon Early Sensation toepassen, die heeft prachtig blad, bloeit in het vroege voorjaar met kleine, witte bloempjes en maakt óók nog zaadpluis!

di, 27/09/2005 - 10:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wij hebben 4 jaar geleden een Clematisinfo-icon Appleblossom tegen een zuidmuur in een hoekje geplant. Geweldig. Hij is inmiddels meters hoog en groeit goed. Hij groeit nu ook in de breedte met meterslange uitlopers. Vroeg in het voorjaar is hij helemaal wit van de geurende bloemen. Nu dit jaar zit er zelfs in september voor de 2e keer bloemen in. Niet zoveel maar wel leuk. Beslist een aanrader dus.

Onderwerp gesloten