verdorde Arabella

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 03/10/2006 - 13:40
Vlijtige Lies

verdorde Arabella

Mijn Arabella in pot heeft prachtig en uitbundig gebloeid deze zomer. Helaas, toen wij terug kwamen van vakantie was hij helemaal bruin op een stukje stengel na, dat was nog groen. Dus heb ik hem veel water gegeven. Met als resultaat dat hij nou weer nieuwe groene blaadjes heeft in de oksels.
Ik wil hem in de volle grond zetten omdat ik een mooi plekje gevonden heb. Maar kan dat en hoe doe ik dat? De lange bruine stengels met groene uitlopers eraan laten zitten? Snoeien lijk me geen goed idee? Graag advies......
vlijtige Lies

di, 03/10/2006 - 21:46
hanninkj

Het meest verstandige is de plant in de pot gedurende de winter te laten. geef hem rust en zo heb je er goede kijk op. Zet hem in de winter niet te nat weg in een onverwarmde ruimte. In het voorjaar kun je hem dan planten, de plant heeft nu al veel stress gehad en geef hem niet opnieuw stress.

wo, 04/10/2006 - 00:01
Vlijtige Lies

Bedankt voor het antwoord, maar dat binnenzetten is me niet duidelijk.
Is dat om bevriezing van de nieuwe blaadjes tegen te gaan?
vlijtige Lies

wo, 04/10/2006 - 23:36
hanninkj

Als de clematisinfo-icon het slecht heeft gedaan moet je zoveel mogelijk extreme toestanden vermijden en door hem niet in de vrieskou te zetten voorkom je dat.
Ik zet al mijn clematissen die ik vanaf october krijg altijd in de winter in de kas bij ca. 5 graden. Ik verlies dan geen enkele plant.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag